Одабрано РС и матица

Вулин: Срби су изабрали да се уједине и у томе их ништа не може зауставити

„ВОЛЕО БИХ ДА ВУЧИЋ ОДЕ У КАЗАЊ И ЗАУЗМЕ МЕСТО МЕЂУ ЛИДЕРИМА СВЕТА КОЈЕ МУ ПРИПАДА“
  • Александар ВУЛИН: Раздвојени наметнутим државним границама, Срби су израсли у јединствен политички народ који се не боји да тражи рјешење српског националног питања. Србију и Српску су створили сви Срби и сви Срби су дужни и да их јачају и сачувају

ДАНАС Срби свих вјера, гдје год да живе у Српском свијету, обнављају завјет слободи, изјавио је потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин честитајући свим Србима Дан јединства, слободе и националне заставе.

– И даље раздвојени наметнутим државним границама, Срби су израсли у јединствен политички народ који се не боји да тражи решење српског националног питања. Србију и Српску су створили сви Срби и сви Срби су дужни и да их јачају и сачувају. Срби су изабрали да се уједине и у томе их ништа не може зауставити – рекао је Вулин.

Да ли је позив Вучићу за самит БРИКС у Казању – позив који се не одбија?

– Волео бих да председник Вучић оде у Казањ и заузме место међу лидерима света које му и припада и које му је понуђено са великим поштовањем. Тамо би био осим са Путином и са председником Кине Си Ђинпингом, преседником Бразила Лулом, премијером Индије Модијем, предсједником Јужне Африке Рамафозом, председником Ирана Пезешкијаном, председником Уједињених Арапских Емирата шеиком Бин Заједом, председником Египта Сисијем, председником Белорусије Лукашенком, председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и многим другим и сваки од њих би желео да се сретне са њим.

– Вучић је, како ми је рекао кинески министар спољних послова Ванг Ји, „мудар, храбар и поуздан лидер“ и његову борбу за слободу поштују сви слободни народи. Зато је и позив примљен са великом захвалношћу и поштовањем, а о својој одлуци председник ће сигурно обавестити Путина и то лично, како и заслужује однос двојице пријатеља и вођа који се поштују, а не преко мене или медија. У Казању Вучић би био окружен пријатељима.

Због изјаве да је уједињењем поражене Њемачке почео реванш за Други свјетски рат и да су Нијемци починили геноцид, а не Срби, опозиција тражи вашу смјену…

– А зар није уједињењем Немачке почело разбијање СССР и СФРЈ, зар није Немачка била кључни чинилац признавања Словеније, Хрватске и свега што је следило, зар није Холокауст и 50 милиона мртвих у Другом светском рату геноцид и зар није то починила Немачка, а не Србија? Просте истине су често болне. Могу да ми кажу шта хоће, али не и да сам рекао неистину и то је једино што је битно. Ипак то је најмање што ће ми се десити као наставак казне за моју тврдоглаву борбу за Српски свет, али и неодрицање од Русије и Кине, од братства са слободним народима, у наредних пар дана стићи ће и освета за моје сусрете са Путином и министром Ванг Јиом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар