Предсједник РС

Додик: Марфи врши притисак на суд, онемогућена ми је одбрана – овдје бране странце

БАКИР РЕЧЕ ДА ИЗА ОВОГ ПРОЦЕСА СТОЈИ МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА – ОН НИЈЕ ПАМЕТАН, АЛИ МУ СЕ ОМАКНЕ
  • По њиховој логици требао сам бити пресуђен 15 дана прије уласка у судницу. Ја имам право да се браним, а та одбрана ми је онемогућена оваквим понашањем судије. Све судије овдје су муслимани
  • Судија у једном тренутку немоћи чак рече да ће ме задржати. А ја сам рекао да напише налог за то, па је одустала

СУД БиХ брани странце, а на грађане и имамо податке да је амерички амбасадор Мајкли Марфи вршио притисак, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након одржаног рочишта.

– Рећи ћу само да су људи који раде у мојој одбрани све то добро процедурално поставили и све рекли. Данас је било евидентно да се хтјело подвалити као и све друго – изјавио је Додик.

Каже да је и Суд БиХ подваљен.

– Поставио га је Волфганг Петрич, а првобитна намјера је била да суди политичарима. А онда су кроз неколико допуна проширили његово дјеловање. Они бране странце, а не грађане те њихове јадне и никакве БиХ, без оријентира како ће даље. Мисле да ће само силом поставити курс неког морања, а то никад није био добар курс за опстанак неке земље – навео је Додик.

Истакао је да је амерички амбасадор Мајкл Марфи тражио да што прије дође до пресуде.

– По њиховој логици требао сам бити пресуђен 15 дана прије уласка у судницу. Ја имам право да се браним, а та одбрана ми је онемогућена оваквим понашањем судије. Све судије овдје су муслимани – навео је Додик.

Истакао је да је Бакир Изетбеговић рекао да међународна заједница стоји иза овог процеса.

– Он није баш паметан, али му се омакне овако нека ствар. Рекао је да је Додик осуђен и да ће морати да се прихвати оно што они хоће, а то је да разграде уставну БиХ и направе унитарну. Још имају подршку странаца који пријете санкцијама, а вјероватно размишљају и о убиству. Ја им кажем да иза Додика стоји народ који му је дао повјерење на овим изборима и да ћу се кандидовати за предсједдика Српске – навео је Додик.

Истакао је да је током данашњег рочишта био релаксиран.

– Чак у једном тренутку немоћи судија рече да ће ме задржати. А ја сам рекао да напише налог за то, па је одустала – додао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар