Новости

Ковачевић: Народ у Републици Српској потпуно јединствено стоји уз Додика и СНСД

СУЂЕЊЕ ДОДИКУ ЈЕ СМИЈЕШНО И СКАРАДНО, А ПРОМИЈЕНИЛО СЕ ПОНАШАЊЕ СУДИЈЕ СЕНЕ УЗУНОВИЋ
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Постоји покушај да се формира још један српски клуб у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Да би се то догодило, у њему би могли да буду, на примјер, Астерикс и Обеликс, Маша и Медо и Ненад Вуковић као пети делегат таквог клуба из Киндер јајета
  • СНСД и њен лидер Милорад Додик на протеклим локалним изборима показали су и доказали да је СНСД убједљиво најјача политичка партија, не само у Републици Српској већ у цијелој БиХ

Извор: РТРС

ДЕЛЕГАТ у Дому народа у Парламентарној скупштини БиХ Радован Ковачевић истакао је данас да српског делегата у том дому може да изабере само Народна скупштина Републике Српске и нагласио да постоје покушаји да се формира још један клуб који се бира из „киндер јајета“.

– Морам да вас подсјетим да у овом дому постоји пет делегата из Клуба Хрвата које је изабрао Парламент ФБиХ, као и пет делегата у Клубу Бошњака који је изабрао исти парламент, али постоји и пет делегата у Клубу Срба које је изабрала Народна скупштина Републике Српске и које нико други не може да изабере – рекао је Ковачевић.

Очигледно је, упозорава он, да постоји покушај да се формира још један клуб који се бира из „киндер јајета“.

– А да би неко био изабран из тог јајета, мора да има и такве колеге, а то би онда могли да буду, на примјер, Астерикс и Обеликс, Маша и Медо и Ненад Вуковић као пети делегат таквог клуба из Киндер јајета – казао је Ковачевић.

Он је истакао да су делегати из реда СНСД-а након што је завршена сједница и исцрпљене све тачке дневног реда, изашли из сале, а Вуковић је након тога, без кворума положио заклетву.

Чињеница која је разочарала многе у Федерацији БиХ јесте да су СНСД и њен лидер Милорад Додик на протеклим локалним изборима показали и доказали да је СНСД убједљиво најјача политичка партија, не само у Републици Српској већ у цијелој БиХ, изјавио је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Ковачевић је рекао новинарима да је СНСД апсолутни побједник избора са највише освојених гласова у 47 локалних заједница са својим коалиционим партнерима, те у 51 локалној заједници од 63 у Републици Српској.

– Кад су схватили да народ у Републици Српској потпуно јединствено стоји уз Додика и СНСД, онда су почели са новим методама притиска – рекао је Ковачевић и подсјетио на јучерашњу фарсу на суђења Додику на Суду БиХ.

Према његовим ријечима, на том смијешном и скарадном суђењу потпуно се промијенило понашање судије Сене Узуновић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар