Главно Федерација/БиХ

Новић: Сада је јасно да су циничне тврдње појединих фактора да су за одлазак страних судија из БиХ

ХДЗ БиХ ЈЕ ТАКОЂЕ ПОКЛЕКНУО, А НЕШКОВИЋ ЈЕ ПОКАЗАО ДА ЈЕ КРИВАЦ ЗА БЛОКАДУ ДОМА НАРОДА
  • Делегат СНСД-а у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје НОВИЋ: Вршен је притисак прије избора да се повуче тај закон, али је тада договорено да се то не ради због гласача СДС-а, који нису очекивали овај потез

Извор: РТРС

ОДЛУКА делегата Желимира Нешковића и СДС-а да повуку Приједлог закона о Уставном суду БиХ је за жаљење, рекао је за РТРС делегат СНСД-а у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић.

– Вршен је притисак прије избора да се повуче тај закон, али је тада договорено да се то не ради због гласача СДС-а, који нису очекивали овај потез – рекао је Новић.

Истакао је да СНСД подржао Нешковићев Приједлог закон о Уставном суду БиХ.

– СНСД је снажно од првог дана подржавао и нама не може нико приговорити ни једну ријеч. Сматрали смо да је легитимно право и демократски приступ да се о том закону расправља, шта год ко мислио о томе – рекао је Новић.

Истакао је да је СДА истрајала на свом приступу.

– Нешковић је практично показао да је он кривац за блокаду Дома народа – додао је Новић.

Такође, каже, да је ХДЗ БиХ поклеклнуо.

– ХДЗ БиХ је изгледа морао унапријед рећи да неће подржати тај закон, значи прије сједнице. То значи да је све договорено са одређеним факторима – навео је Новић.

Истакао је да је онда и цинична изјава појединих фактора да се залажу за одлазак страних судија из БиХ.

Навео је да ће СНСД знати одговорити за изазове.

– Видјећемо зашто је дошло до повлачења закона и зашто је обећано раније да се неће гласати за тај закон – рекао је Новић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар