Предсједник РС

Додик: Настављамо плодну сарадњу са Татарстаном – једном од најразвијенијих република РФ

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПОСЈЕТИО ХРАМ КАЗАЊСКЕ ИКОНЕ БОГОРОДИЦЕ
  • Предсједник Српске ће у Казању присуствовати Самиту шефова држава БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра. На скуп је позвано више од 60 шефова држава, а делегација Републике Српске позвана је као посматрач

ПРЕДСЈЕДНИК Српске Милорад Додик обишао је током посјете Татарстану Храм Казањске иконе Мајке Божије.

Претходно је обишао изложбу технике која ее производи у Татарстану.

Предсједник Српске је истакао да је имао изузетно успјешан састанак са шефом ове, једне од најразвијених република Руске Федерације Рустамом Минихановом и да је настављена плодна и обострано корисна сарадња Српске и Татарстана.

– Веома ме радује што с једном од најразвијенијих република Руске Федерације настављамо плодну и обострано корисну сарадњу – нагласио је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је навео да је на данашњем састанку са Минихановом потписан План активности о спровођењу Протокола између Татарстана и Републике Српске о трговинској, економској, научној, техничкој, социјалној, културној и хуманитарној сарадњи.

Истакао је да је Република Српска потврдила пријатељство са Републиком Татарстан и потребу да се оно прошири на свим нивоима, посебно у областима које су примарне и приоритетне за Српску.

Предсједник Српске је констатовао да је ово још један корак ка учвршћивању веза између два народа.

Предсједник Српске ће у Казању присуствовати Самиту шефова држава БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра.

На Самит БРИКС-а у руском Казању позвано је више од 60 шефова држава, а делегација Републике Српске позвана је као посматрач.

Долазак је најавио и генерални секретар УН Антонио Гутерес.

Групацију БРИКС-а тренутно чини 10 земаља – Русија, Кина, Индија, Бразил, Јужна Африка, Иран, Египат, Етиопија, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати, а жељу за чланство исказао је још одређени број земаља.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар