Предсједник РС

Додик: Кад треба судити мени, кад треба оспоравати Српску – у БиХ све може

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПОСЈЕТИО СВИЈАЖСК И НАЈМЛАЂИ ГРАД У РУСИЈИ - ИНОПОЛИС
  • Инополис је на обали Волге, на око 40 км од Казања. Град се састоји од универзитета, који личи на свемирски брод, кампуса, технолошког парка у облику летећег тањира, 30-ак стамбених зграда, спортског комплекса, неколико продавница и кафића. Све то се налази на површини од 2,2 квадратна километра
  • Милорад ДОДИК на друштвеној мрежи Икс објавио да је синоћ, након бројних састанака у Казању, погледао вијести како би видио резултате избора у општинама ФБиХ погођеним разорним поплавамапа поводом неколико наслова и цитата објављених у сарајевским медијима, поставио питање: Гдје је крај лудилу?

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик обишао је данас Универзитет у најмлађем граду у Русији, Инополис.

Тај универзитет је мјесто на којем се школују будући ИТ генијалци и раде водећи стручњаци, а налази на око 40 километара од Казања и 800 километара источно од Москве. На живописној обали Волге.

Град се састоји од универзитета, који личи на свемирски брод, кампуса, технолошког парка у облику летећег тањира, 30-ак стамбених зграда, спортског комплекса, неколико продавница и кафића. Све то се налази на површини од 2,2 квадратна километра.

Претходно је Додик посјетио Музеј археолошког дрвета „Татарскаја Слободка“ у Свијажску, гдје су га запослени срдачно поздравили.

Такође, Додик је обишао и историјски музеј Свијажска и Музеј грађанског рата.

Предсједник Српске је синоћ, након бројних састанака у Казању, погледао вијести како би видио резултате избора у општинама ФБиХ погођеним разорним поплавама, али је, како каже, уочио слику БиХ у неколико наслова и цитата објављених у сарајевским медијима, у стилу: по туђој 100 не боли, по својој једна боли.

Додик је на друштвеној мрежи Икс навео неке од тих наслова:

“Шмит уводи страх као политички однос унутар БиХ, уопште не заступа етаблиране политичке идеје Запада“,

„Шмит се понаша као колонијални намјесник, етносепаратистима излази у сусрет“.

“ХДЗ припрема документ о разбијању БиХ: Циљ је оправдати Шмитову пријетњу из писма које је упутио Европском суду за људска права“.

– Али зато када треба судити мени, када треба оспоравати Републику Српску, све може, што потврђује и Бакир Изетбеговић – написао је Додик, након чега је објавио Изетбеговићеву изјаву.

„Исто је и са међународном заједницом. Могуће да је овај пут стисло и да кажу да је доста. Ако ране Додика, овако ојачан, онда ћемо имати заиста проблем. Не можете допустити да се човјек изругује са законом, високим представником. Међународну заједницу позивамо скоро десет година да се томе супротстави, навео је Изетбеговић“.

– Толико о демократији, правној држави, суверенитету, људским правима, владавини права. Гдје је крај лудилу? Узгред, честитам побједницима – написао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар