Главно РС и матица

Вучић: Са Србијом нико не може да разговара језиком ултиматума и пријетњи

РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ КИПРА НИКОСОМ АНАСТАСИЈАДИСОМ

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да са Србијом нико не може да разговара језиком ултиматума и пријетњи и да им мимо међународног јавног права одређује да прихватимо само оно што је албански интерес.

Вучић је, на заједничкој конференцији за новинаре са кипарским предсједником Никосом Анастасијадисом, подвукао да је Кипар једна од чланица ЕУ која најчвршће и најјасније штити међународно право и територијални интегритет Србије, и на томе захвалио предсједнику Кипра као и на подршци коју та земља пружа Србији на путу ка ЕУ.

Вучић је рекао да је Србија спремна са свима да разговара, да се труди да има добре односе, али да сви морају да знају да цијенимо и поштујемо оне који су били уз нас у најтежим тренуцима.

Предсједник Србије је захвалио кипарском колеги на искреном пријатељству које тај народ и земља држава пружају и грађанима Србије и нашој земљи.

Указао је да у међународним односима увијек имате интересе као кључну и главну водиљу, али да међутим у односима Србије и Кипра тај однос је искрено пријатељски и близак и риједак на међународној арени.

Он је захвалио на подршци коју Кипар пружа Србији по питању КиМ.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар