Федерација/БиХ

БиХ привремено затвара граничне прелазе у ваздушном саобраћају

ЗОРАН ТЕГЕЛТИЈА: ЗАБРАНИЛИ СМО И УЛАЗАК У БиХ СВИМ СТРАНИМ ДРЖАВЉАНИМА

САВЈЕТ министара Босне и Херцеговине усвојио је Приједлог одлуке о привременом затварању међународних граничних прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника у Босни и Херцеговини, а чији је предлагач Министарство безбједности БиХ.

Привремено се затварају међународни гранични прелази за промет путника и то: Аеродром Сарајево, Аеродром Мостар, Аеродром Бањалука и Аеродром Тузла.

„Ова одлука ступа на снагу 30. марта у 6 часова“, рекао је Зоран Тегелтија, предсједавајући Савјета министара БиХ.

Савјет министара Босне и Херцеговине на данашњој ванредној сједници забранио је улазак у Босну и Херцеговину свим страним држављанима, у оквиру мјера борбе против вируса корона.

Изузетак је направљен само у случају врло ријетких категорија, као што су ЕУФОР, НАТО и тако даље, а како је раније и најавио министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић.

Савјет министара БиХ данас је усвојио и Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународне обавезе за 2020. годину, који је предложило Министарство финансија и трезора БиХ.

Против Нацрта буџета за ову годину, поред Теглетије, били су и Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа и Војин Митровић, министар комуникација и транспорта БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар