Федерација/БиХ

ЦИК БиХ није нашла изборне крађе и манипулације на изборима у Бањалуци и Бијељини

КОНТРОЛНО ПРЕБРОЈАВАЊЕ ПОКАЗАЛО ЗАНЕМАРЉИВА ОДСТУПАЊА И НА ПОЛОВИНИ БИРАЛИШТА У ДОБОЈУ
  • Након пребројавања свих гласова из Добоја слиједи бројање листића из Приједора

ДОСАДАШЊЕ контролно пребројавање гласачких листића у Главном центру ЦИК БиХ за бројање у сарајевској “Зетри”, које је обухватило бирачка мјеста у Бањалуци, Бијељини и готово половини гласачких мјеста у Добоју, показало је минорна одступања у односу на резултате за ниво предсједника Републике Српске које је Централна изборна комисија БиХ раније саопштила.

Разлика у резултатима гласања за ниво предсједника Републике Српске које су утврдиле градске изборне комисије и доставиле ЦИК-у и контролног поновног бројања своди се на ниво статистичке грешке.

Бројачи у “Зетри” данас су током отварања врећа са биралишта у Добоју пронашли све печате и неискоришћене гласачке листиће, чиме су демантоване спекулације опозиције да са 61 бирачког мјеста ЦИК-у нису враћене вреће са неискориштеним листићима.

Након извршене контроле 42 добојска бирачка мјеста утврђено је да нема промјене изборних резултата, нити су уочене неправилности на контролисаним бирачким мјестима у односу на резултате које је Централна изборна комисија БиХ објавила прије доношења наредбе за контролно бројање гласова.

Након пребројавања гласова из Добоја слиједи бројање гласова из Приједора. Јуче су бројани гласови са бирачких мјеста у Бањалуци, а претходно из Бијељине.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар