Федерација/БиХ

ЦИК одбацила захтјеве ПДП и СДС за понављање избора за предсједника РС као недопуштене

ОДБИЈЕНИ ЗАТО ШТО ЈОШ НИСУ УТВРЂЕНИ САМИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА
  • Комисија одлучила да отвори по пет врећа за ниво Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ, осам врећа за Парламент ФБиХ, те по двије вреће за Народну скупштину Републике Српске и скупштине кантона. Наводно ради отклањања нелогичности на оним бирачким мјестима гдје је у кутијама било мање листића од броја гласача

ЦЕНТРАЛНА изборна комисија БиХ је на својој 66. сједници једногласно одлучила да су захтјеви ПДП-а и СДС-а да се пониште избори за ниво предсједника Републике Српске недопуштени, јер још нису утврђени изборни резултати.

Захтјеви су одбијени због тога што није донесена одлука о утврђивању резултата избора. Наводе да ЦИК може поништити изборе само ако се установи да је у току изборног процеса дошло до пропуста који су довели до неправилности избора.

ЦИК је данас донио наредбу о поновном контролном бројању 22 вреће за више нивоа власти у Главном центру за бројање у Сарајеву.

Према овој наредби, биће отворено по пет врећа за ниво Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ, осам врећа за Парламент ФБиХ, те по двије вреће за Народну скупштину Републике Српске и скупштине кантона.

Како је наведено, ове вреће се отварају ради отклањања нелогичности на оним бирачким мјестима гдје је у кутијама било мање листића од броја гласача.

ЦИК је данас донио одлуку и о додјели посланичког мандата Невенки Мариловић у Народну скупштину Републике Српске, након што је мандат истекао посланику Синиши Илићу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар