Федерација/БиХ

Човић: Бошњаци морају да схвате да се БиХ не може владати бројношћу

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ИЗБОРНИ ЗАКОН МОРАТИ ДА БУДЕ ПРОМЈЕЊЕН – НАЈКАСНИЈЕ ПОЛА ГОДИНЕ НАКОН ИЗБОРА
  • „БиХ може опстати само као држава три конститутивна народа, што уосталом и потврђује задњи попис становништва на којем се 97 одсто људи у БиХ изјаснило да припада једном од та три народа… Негирање таквог изјашњавања људи у БиХ и претварање земље у наводну грађанску државу – како би најбројнији народ овладао, врло је опасно. Данас треба јасно рећи да је то промашена и назадна политика“

ДРАГАН Човић, лидер ХДЗ-а БиХ, изјавио је да Федерација БиХ не може преживјети као функционалан дио БиХ без снажног повјерења између Хрвата и Бошњака.

– Ми желимо охрабрити колеге Бошњаке да разумију да се БиХ не може овладати бројношћу, да није добро ни за бошњачки народ ако се хрватском народу узурпирају права и намећу политички представници – истакао је Човић.

Он је рекао да ће Изборни закон БиХ морати да се промијени најкасније шест мјесеци након избора, кад већ то није учињено прије избора, те додао да су то ставили до знања сви релевантни европски и амерички представници.

– БиХ може опстати само као држава три конститутивна народа, што уосталом и потврђује задњи попис становништва на којем се 97 одсто људи у БиХ изјаснило да припада једном од та три народа, што довољно говори о односима у БиХ – рекао је Човић за „Вечерњи лист“, издање за БиХ.

Према његовим ријечима, негирање таквог изјашњавања људи у БиХ на посљедњем попису и претварање земље у наводну грађанску државу како би најбројнији народ овладао овим простором, врло је опасно.

– Данас треба јасно рећи да је то промашена и назадна политика коју не подржава већина људи у БиХ. Представницима међународне заједнице поручујем да виде чиме смо се бавили у протеклих неколико година и како смо дошли у позицију да потпуно заостанемо на европском путу – поручио је лидер ХДЗ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар