Федерација/БиХ

Цвијановић: Бећировић не може говорити ни у име Предсједништва БиХ, камоли у име „већинске БиХ“

„САРАДЊА СА НАТО НИЈЕ СПОРНА, АЛИ МУ СЕ БиХ НЕ МОЖЕ ПРИКЉУЧИТИ ДОК ГОД ЈЕ СРПСКА ПРОТИВ“
  • „Бећировићеви једнострани иступи и срамне квалификације на рачун представника других народа представљају континуитет сарајевске дипломатске праксе, која никоме не доноси корист, већ прави штету БиХ“

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Денис Бећировић у Бриселу износи своје политичке ставове, и на то има право у демократији, баш као што то право има и Милорад Додик и сваки други политичар.

– Овдје је једино проблем што Бећировић игнорише чињеницу да рад институција, као ни одлуке које те институције доносе, не зависе од воље једног политичара ни у Предсједништву БиХ, ни у било којој другој заједничкој институцији. Према томе, говорити шта је најбоље за све грађане БиХ не може говорити само Бећировић, већ сви они које су грађани изабрали на важне позиције – рекла је Цвијановићева за Срну.

Коментаришући Бећировићеву изјаву да се, како каже, већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике, Цвијановићева је истакла да је преамбициозно присвајати себи такво право, а функционисати у оквиру колективне институције, какво је Предсједништво БиХ, гдје сва три члана имају иста права.

– Његови једнострани иступи и срамне квалификације на рачун представника других народа представљају континуитет сарајевске дипломатске праксе, која никоме не доноси корист, већ прави штету БиХ – нагласила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о НАТО савезу, Цвијановићева је поручила да сарадња није спорна, али све док је Република Српска против чланства, БиХ се не може прикључити НАТО савезу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар