Федерација/БиХ

Цвијановић: На плану злоупотребе спољне политике БиХ – нема разлике између Турковић и Црнатка

БОРЕНОВИЋЕВ ПАРТИЈСКИ КАДАР У ОБА ПРИСЛУШКИВАО ЈЕ ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ
  • Предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Читам и не вјерујем да Бранислав Бореновић званичну и службену инструкцију у писаној форми, поводом гласања о покретању процедуре о пријему самопроглашеног Косова у Савјет Европе назива наводном или представом за јавност… А кадар ПДП Игор Црнадак био је на позицији министра иностраних послова БиХ, а Младен Иванић српског члана Предсједништва у новембру 2015, када је БиХ била суздржана, а не против, на гласању о пријему тзв. Косова у УНЕСКО

У НАСТОЈАЊУ да сакрије своју неспособност у вођењу партије која, евидентно, из дана у дан под неспособним лидерством Бранислава Бореновића пролази кроз фазу распадања, наравно да он тражи начин да дискутује о некој важној теми, изјавила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

– Читам и не вјерујем да Бореновић званичну и службену инструкцију у писаној форми, поводом гласања о покретању процедуре о пријему самопроглашеног Косова у Савјет Европе назива наводном или представом за јавност – рекла је Цвијановићева Срни замољена да прокоментарише Бореновићеву изјаву да је њена инструкција да се гласа против у Савјету Европе у вези са самопроглашеним Косовом „наводна“ и „изговор за јавност“.

Она је нагласила да је то исти онај Бореновић чијем су тадашњем шефу ПДП-а, а у функцији члана Предсједништва БиХ амбасадори вршљали по пошти, отварали, па не достављали допис намијењен том истом члану Предсједништва Младену Иванићу.

– Тај исти Бореновић, чији је партијски кадар у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ прислушкивао политички врх Србије, сада прича како кадрови СНСД-а тобоже не штите интерес Србије. БиХ није признала самопроглашено Косово захваљујући политици СНСД-а, а тиме и званичном ставу Републике Српске, него ПДП-а – указала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је ПДП за вријеме своје власти и столовања Игора Црнатка на мјесту министра иностраних послова у Савјету министара, на телефонској сједници, скоро па тајно, гласао за систем координације у БиХ супротан Уставу и закључцима и Владе и Народне скупштине Републике Српске.

– Уосталом, исти тај Црнадак био је на позицији министра иностраних послова, а Младен Иванић српског члана Предсједништва у новембру 2015, када је БиХ била суздржана, а не против, на гласању о пријему тзв. Косова у УНЕСКО – подсјетила је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је оцијенила да кад се види колико је злоупотријебљена спољна политика од Министарства иностраних послова у Савјету министара, погрешни су и Бисера Турковић и Елмедин Конаковић и Игор Црнадак.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар