Федерација/БиХ

Цвијановић: Шмит само прави додатне раздоре и држи БиХ у стању недовршеног експеримента

„ОН НЕМА НИ ПОДРШКУ СБ УН, А ИНТЕРВЕНИШЕ У УСТАВ И ЗАКОНЕ БиХ“
  • Нагласила: „Имовина Републике Српске припада њој и регулише се њеним законодавством, јер нигдје у Уставу БиХ не пише ни да припада БиХ, нити да се на том нивоу регулише“

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је недопустив интервенционизам било којих странаца који се постављају изнад демократски изабраних институција правећи додатне раздоре у БиХ и упорно је држећи у стању недовршеног експеримента.

Да ствар буде гора, додала је Цвијановићева, у прошлости су високи представници дјеловали изван овлашћења датих Дејтонским споразумом.

– Али, да ствар може бити гора и од горег доказ је понашање Кристијана Шмита који није добио ни подршку Савјета безбједнисти УН за ту позицију, а интервенише у Устав и законодавство у БиХ – нагласила је Цвијановићева у изјави за Срну замољена да прокоментарише одлуку Кристијана Шмита да суспендује Закон РС о непокретној имовини.

Цвијановићева је подсјетила да је годинама и Уставни суд БиХ уз помоћ страних судија, који су у дослуху радили са високим представницима, умјесто да штити уставност и законитост, производио прописе с намјером да креира неку нову уставнополитичку реалност.

– Имовина Републике Српске припада њој и регулише се њеним законодавством, јер нигдје у Уставу БиХ не пише ни да припада БиХ, нити да се на том нивоу регулише – указала је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар