Федерација/БиХ

Цвијановић у Тирани разговарала са Нехамером, Вучићем, Борељом и Анастасијадисом

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ АУСТРИЈА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ И НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ЕКОНОМСКИХ ПАРТНЕРА БиХ
  • Током састанка са Жозепом Борељом, Жељка Цвијановић нагласила опредијељеност за спровођење неопходних реформских процеса у домену европског пута БиХ, уз пуно уважавање уставних надлежности различитих нивоа власти и у складу са правилима усаглашеног механизма координације
  • У главном граду Албаније потписана декларација о ромингу између ЕУ и регионалних телеком оператера

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Тирани у оквиру самита ЕУ-Балкан са аустријским канцеларом Карлом Нехамером.

– Током састанка сам истакла да је Аустрија је један од највећих и најзначајнијих трговинских и инвестиционих партнера БиХ, те изразила задовољство чињеницом да бројне аустријске фирме успјешно послују на подручју оба ентитета – истакла је Цвијановић у објави на Инстаграму.

Цвијановићева је захвалила Нехамеру на подршци коју Аустрија пружа БиХ у домену европских интеграција и добијања кандидатског статуса за чланство у ЕУ, саопштено је из Прдсједништва БиХ.

Цвијановићева се у оквиру самита ЕУ-Балкан састала и са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом.

На састанку је било ријечи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, а том приликом Цвијановић је истакла да очекује да ће Влада Републике Српске бити формирана у наредних неколико дана, те изразила очекивање да ће и на другим нивоима власти у БиХ имплементација изборних резултата бити брза и ефикасна.

Током састанка, Цвијановић је нагласила опредијељеност за спровођење неопходних реформских процеса у домену европског пута БиХ, уз пуно уважавање уставних надлежности различитих нивоа власти и у складу са правилима усаглашеног механизма координације процеса европских интеграција БиХ.

Цвијановић се претходно састала са предсједником Републике Кипар Никосом Анастасијадисом.

Предсједник Србије Александар Вучић објавио је да је данас у оквиру самита ЕУ-Балкан разговарао у Тирани са српским чланом и предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ учествује данас на самиту ЕУ-Балкан у Тирани.

Она је заједно да лидерима земаља Балкана, као и предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен присуствовала потписивању декларације о ромингу између ЕУ и регионалних телеком оператера.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар