Федерација/БиХ

Додик: Ако желе Републику Српску у БиХ – 1. март не може бити њен празник

„БОШЊАЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ПРИСВОЈЕ ЗАВНОБИХ, А ОДБАЦУЈУ АВНОЈ – СВЕ АПСУРД ДО АПСУРДА“
  • Морају да схвате да за нас Србе није могуће прихватити 1. март из политичких, историјских и других разлога

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да међународна заједница и бошњачка политичка елита морају да схвате да није могуће да Срби из политичких, историјских и других разлога прихвате 1. март као празник БиХ.

Ми се не смијемо олако препустити причи, јер су ово тешке историјске теме и 1. март не може бити празник БиХ ако се жели да Република Српска буде у њој“, рекао је Додик новинарима.

Он је напоменуо да 1. март не може бити празник свих, јер га је прогласила само Федерација БиХ, а никада ниједан орган БиХ која ни нема закон о празницима.

„Међународна заједница то намеће да би присуствовала, па чак и Уставни суд БиХ, који нађе за сходно да каже да 9. јануар није Дан Републике, што је тешко оспорити“, додао је Додик.

Он је оцијенио да то веома продубљује разлике, те да „ароганцију која долази од бошњачке политичке елите и међународне заједнице тумачи као доказ њиховог континуираног неуспјеха да намећу неке ствари“.

„Морају да схвате да за нас Србе није могуће прихватити 1. март из политичких, историјских и других разлога“, истакао је Додик.

Он је напоменуо да обиљежавање 1. марта историјски није подржано од свих народа, што показује да у БиХ када један народ слави други тугује, једини имају комеморације, а други славља.

Све смо о томе рекли. За Србе то није празник, једино логично је било да се покуша окупити око Дејтонског споразума, да се 21. новембар прогласи неким даном БиХ што би и српска страна могла да прихвати“, рекао је Додик.

Он је подсјетио и да Бошњаци покушавају да својатају и ЗАВНОБиХ, а одбацују АВНОЈ, што је апсурд до апсурда.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар