Федерација/БиХ

Додик: Да ли је Високи судски и тужилачки савјет ишта урадио у предмету „Драгичевић“?

„ДЕСЕТ ГОДИНА УКАЗУЈЕМ ДА ЈЕ МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА У БиХ НАПРАВИЛА НАКАРАДНО ПРАВОСУЂЕ“
  • Предсједавајући Предсједништва БиХ је додао да, ако они осуђују његове ставове, он осуђује њихове, назвавши их „нерадницима који примају добре плате у Тужилаштву“ и само се „штеле са криминалним сектором“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упитао је да ли је Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС), који оцјењује непримјереним његове посљедње изјаве о предмету „Драгичевић“, урадио било шта видно у том предмету.

„Занемарите ‘Правду за Давида’, да ли је ова јавност задовољна правним системом? Ја 10 година указујем како правосуђе у БиХ не ваља и како га је накарадно направила међународна заједница… И сада они осуђују моје ставове“, истакао је Додик.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је додао да, ако они осуђују његове ставове, он осуђује њихове, назвавши их „нерадницима који примају добре плате у Тужилаштву“ и, како је рекао, само се „штеле са криминалним сектором“.

„Том сектору не смије ништа полиција која доведе пред њих починиоце разних криминалних дјела, за које би у свакој нормалној земљи добили притвор, а тужиоци их пуштају… Каква је то борба против организованог криминала?“, упитао је Додик.

Он је упитао и како ће полицајац, који ради свој посао, бити стимулисан да нешто уради и изложи свој живот опасности да приведе лопова, криминалца и убицу, а да га након тога тужилац пусти на слободу наводећи да нема елемената да буде притворен.

„То свакодневно гледамо и ми сада не смијемо да кажемо ништа, а они смију. Њихова независност није питање независности од рада, већ од политичког утицаја и с тим се слажем. Али, мора да се успостави одговорност према јавности. Као и ми, који смо изабрани, и они имају одговорност према јавности“, поручио је Додик.

Милан Тегелтија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ рекао је раније да ВСТС оцјењује непримјереним Додикове изјаве о раду Тужилаштва.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар