Федерација/БиХ

Додик: Да расвијетлимо убиство Башића, преврнућемо све и у Приједору и у Српској

„ТУЖИЛАЦ У ПРИЈЕДОРУ ДА ДОКАЖЕ ДА НИЈЕ У СПРЕЗИ СА КРИМИНАЛЦИМА“
  • Више забавља него што га плаши информација појединих медија да НАТО планира његову отмицу, али је нагласио да нема комодитет ни да буде наиван.“Не осјећам се толико важном звјерком да би то урадио НАТО. Они то обично раде према Бин Ладену и сличним. Ја се само бави политиком. Ваљда овај свијет није толико полудио да се сада и за различито мишљење које они промовишу на Западу односе тако што пошаљу неке своје јединице”
  • У Сијековцу рекао: „Без наше државе, нема овдје ни слободе… Ако би нестала Република Српска, нестали би и Срби овдје и то је прави циљ данашње муслиманске политике из Сарајева – да се Република Српска развласти што је могуће више и да се Српска и српски народ доведу у безнађе, да се раселие. То је дио њихове деценијске стратегије”

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да у Републици Српској може постојати само “нулта толеранција за криминалце, али и тужиоце и припаднике јавних служби који су у спрези са криминалом”.

Додик је новинарима у Сијековцу рекао да ће у потрази за починиоцима убиства начелника Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденка Башића “бити преврнуто све и у Приједору и цијелој Српској”, те додао да “борба почиње вечерас”.

Говорећи о раду тужиоца у Приједору у случају истраге убиства полицијског службеника Раденка Башића, Додик је оцијенио да је “тај тужилац у спрези са криминалцима, те да треба да докаже да није”.

“Ако је могао на тврдње полиције да се ради о лицу које је умијешано, са изнесеним аргументима, да га ослободи истог дана када га је полиција жпокупилаж у самој згради тужилаштва и одвела код другог тужиоца који је одредио притвор, о чему се онда ради? Зашто тај тужилац у Приједору није реаговао?”, запитао је Додик.

Не осјећам се “важном звјерком” да би ме отео НАТО

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да га више забавља него што га плаши информација појединих медија да НАТО планира његову отмицу, али је нагласио да нема комодитет ни да буде наиван.

“Не осјећам се толико важном звјерком да би то урадио НАТО. Они то обично раде према Бин Ладену и сличним. Ја се само бави политиком. Ваљда овај свијет није толико полудио да се сада и за различито мишљење које они промовишу на Западу односе тако што пошаљу неке своје јединице”, Додик је рекао новинарима у Сијековцу код Брода.

Црногорски портал ИН4С недавно је објавио да “НАТО спрема акцију да Додика противправно лиши слободе”. Према овом избору, “наведена отмица била би реализована препадном акцијом копнених снага Алијансе уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом НАТО-а насилним путем пребацио у неку од трећих земаља”. 

Српска резултат борбе за слободу и државу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да је Република Српска резултат борбе српског народа за слободу и државу, али и одбране живота, што најбоље показује Сијековац, као и остала мјеста страдања.

“Без наше државе, нема овдје ни слободе…Ако би нестала Република Српска, нестали би и Срби овдје и то је прави циљ данашње муслиманске политике из Сарајева – да се Република Српска развласти што је могуће више и да се Српска и српски народ доведу у безнађе, да се расели као дио њихове деценијске стратегије”, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је прије оружаних сукоба у БиХ у Сијековцу почињен монструозни злочин, што је дио плана елиминације Срба, а што се десило непосредно након референдума у којем су Срби елиминисани као конститутивни народ и након убиства српског свата у Сарајеву.

Додик је нагласио да су убијени цивили, који нису били војно организовани, међу којима и лице са посебним потребама.

“Они су и такве којима је требало дати заштиту у сваком смислу убијали, ово најбоље говори о њиховим намјерама”, рекао је Додик новинарима у Сијековцу након обиљежавања 30 година од злочина над српским народом у овом мјесту.

Он је навео да су злочинци упадали у куће и да многи људи нису вјеровали да то може да се деси, због чега се нису ни склонили, а да је за те злочине одговарао само један муслиман, док командир интервентног вода никада није одговарао, а до 2007. године је био активни официр Хрватске војске.

Додик је упитао како је могуће позивати на помирење када овакви злочини нису процесуирани и како се помирити са чињеницом да су страдали чланови породица Зечевић, Милошевић…

“Ово је мјесто нашег завјета и то се мора разумјети. Немамо повјерење у њихову причу о помирењу, имамо повјерење у миран суживот који би могао да буде”, рекао је Додик.

Он је истакао да Срби морају очувати памћење на овакве догађаје, не да би се светили него да би знали да Република Српска треба да постоји, јер без ње не би било ни овог обиљежавања.

“Данас је Република Српска стабилна, упркос изазовима, који нису лаки. Остаће своја и наставиће са економским развојем!”, порчуо је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар