Федерација/БиХ

Додик: Данас већ многи говоре да је Кина у вријеме Си Ђинпинга постала водећа сила свијета

„КИНА ЈЕ ПОКАЗАЛА ДА СЕ МОЖЕ УСПЈЕШНО УПРАВЉАТИ ДРЖАВНОМ ИМОВИНОМ“
  • У интервјуу кинеској државној новинској агенцији Синхуа: Очекујем да ће будући свијет и нови поредак бити засновани на равноправном односу са пуно уважавања, без силе и ароганције. Увјерен само да Кина може томе допринијети у значајној мјери. Модел који примјењује Комунистичка партија Кине омогућава економски успјешну земљу
  • Поводом изјаве министра спољних послова В. Британије Доминика Раба да је геноцид у Сребреници био један од најгорих злочина у Европи након Другог свјетског рата: Опет нас бомбардују, овога пута неистином коју су написали за нас исто онако како су је писали за милионе невино побијених широм свијета у британским колонијалним походима. Вјероватно рачунају да српских жртава неће имати ко да се сјећа ако наставе политику присилног прекрајања историје. Не постоји начин да Срби забораве или на силу науче историју коју они пишу. Наше сјећање је издржало комунистичку репресију, па ће издржати и ову глобалистичку

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у ексклузивном видео-интервју за кинеску државну новинску агенцију Синхуа да очекује да ће будући свијет и нови поредак бити засновани на равноправном односу са пуно уважавања, без силе и ароганције, те да је увјерен да Кина може томе допринијети у значајној мјери.

„Модел који примјењује Комунистичка партија Кине омогућава економски успјешну земљу и то је потпуно супротно од западњака који кажу да је недопустиво да држава има фирме у свом власништву и да све мора да буде приватно. Кина је показала да не мора и да се може успјешно управљати државном имовином. Она је постала проблем Западу који је сав свој концепт егзистенције базирао на томе да се бори против других идеологија као што је идеологија социјализма, комунизма“, истакао је Додик.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ подсјетио је на чињеницу да се цијели период Хладног рата у Европи заснивао управо на борби против Совјетског Савеза и те идеологије.

Говорећи о кинеском предсједнику Си Ђинпингу, Додик је нагласио да је то лидер који је снагу Кине и кинеског народа несумњиво учинио моћном и неприкосновеном.

Многи данас говоре да је Кина у вријеме Си Ђинпинга постала водећа сила свијета. Несумњиво да је ријеч о личности која је била потребна кинеској држави и народу баш у тренутку када су трагали за тим на који начин поставити и одмјерити своју моћ и снагу и рјешавати тешке унутрашње изазове у вези са стандардом“, нагласио је Додик.

Наводећи да је прије само неколико деценија Кина била позната по томе што има велики број сиромашних, Додик је нагласио да је данас сиромаштво побијеђено.

Кина је направила велики напредак и то управо политиком коју симболизује и представља предсједник Си Ђинпинг и тако постала примјер за многе како се рјешавају, прије свега, економска питања“, истакао је Додик.

Издржаће Срби и глобалистичку репресију

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је неке од највећих злочина које човјечанство памти починила империја чији је Доминик Раб данас министар, али империјама се не суди и оне рачунају на заборав, штавише раде вриједно на њему.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву министра спољних послова Велике Британије Доминика Раба да је геноцид у Сребреници био један од најгорих злочина који се догодио на простору Европе након Другог свјетског рата, Додик је одговорио да британски министар и остали свјетски моћници неће и не желе да о догађајима у Сребреници говоре чињеницама.

Зато нас опет бомбардују, овога пута неистином коју су написали за нас исто онако како су је писали за милионе невино побијених широм свијета у британским колонијалним походима“, истакао је Додик.

Доминик Раб

Он је оцијенио да би било љековито да, на примјер, за те жртве организују дане сјећања умјесто што то раде за жртве Сребренице, али само оне муслиманске.

Вјероватно рачунају да српских жртава неће имати ко да се сјећа ако наставе политику присилног прекрајања историје. Не знам за њих, али код Срба не постоји начин да на силу или забораве или науче историју коју они пишу“, нагласио је Додик.

Он је рекао да то потврђује виталност нашег сјећања које је издржало комунистичку репресију, па ће издржати и ову глобалистичку.

Џаферовић и Комшић са Абазовићем – то је полуприватно

Све данашње активности бошњачког и хрватског члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, које се односе на састанак са потпредсједником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем, полуприватног су карактера, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва.

У саопштењу се наглашава да потпредсједник Владе било које земље није ниво са којим треба да разговарају чланови Предсједништва, а посебно не билатерални састанци како су то првобитно тражила друга два члана Предсједништва.

„Данашња посјета Дритана Абазовића у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву више је приватног карактера и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик није планирао да присуствује таквим састанцима“, истиче се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар