Федерација/БиХ

Додик донирао 100.000 КМ за изградњу Исламског центра у Добоју

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ:СВИМА СУ НАМ ПОТРЕБНИ САРАДЊА И ОЧУВАЊЕ МИРА
  • Муфтија бањалучки Нусрет Абдибеговић истакао је да је укупан амбијент у Републици Српској позитиван: “Захвалан сам српском члану Предсједништва БиХ на помоћи Исламској заједници и вјерујем да ћемо уз помоћ званичника Српске у Бањалуци изградити медресу

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик донирао је данас 100.000 КМ за изградњу Исламског центра у Добоју и истакао да је Република Српска опредијељена за мир, стабилност, слобода и једнака права за све грађане.

„Сарадња вјерских заједница у Добоју је добра и нема разлога да не буде настављена. Свима нама је потребна добра сарадња и да очувамо мир и стабилност“, рекао је Додик новинарима у Добоју након што је посјетио Исламски центар у изградњи у том граду.

Он је изразио увјерење да ће веома брзо бити завршена градња Исламског центра.

„Задовољан сам напретком у међусобној сарадњи јер само тако можемо да чувамо наше начине живота, мир и стабилност“, оцијенио је Додик.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је и град Добој помогао изградњу Исламског центра.

„Сигуран сам да ће овај центар бити брзо завршен на добробит свих грађана. Ово ће бити едукативни центар, а добар суживот је одлика Добоја, што ћемо и очувати“, рекао је Јеринић.

Главни добојски имам Бајро Џафић захвалио је Додику на урученим средствима и подсјетио да је изградња центра почела 2015. године.

„Захвалан сам Додику и властима у Добоју на помоћи коју нам пружају. Исламски центар биће на добробит свих грађана“, рекао је Џафић.

Муфтија бањалучки Нусрет Абдибеговић истакао је да је укупан амбијент у Републици Српској позитиван.

„Захвалан сам српском члану Предсједништва БиХ на помоћи Исламској заједници и вјерујем да ћемо уз помоћ званичника Српске у Бањалуци изградити медресу“, рекао је Абдибеговић.

Уз Додика и Јеринића, Исламски центар у изградњи посјетио је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

У Добоју девет младих брачних парова добило кључеве станова

  • Градоначелник Добоја Борис ЈЕРИНИЋ: Наставићемо са реализацијом пројекта субвенционисања станова за младе брачне парове. У току је други позив за додјелу станова. Добој ће купити 100 станова за младе брачне парове, а конкурс ће бити редовно расписиван

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Добоја Борис Јеринић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић уручили су данас у Добоју кључеве девет станова младим брачним паровима.

Додик је истакао да је ово одлична акција града Добоја која ће бити надограђена.

„Захвалан сам Јеринићу, Петровићу и граду Добоју који су ову идеју прихватили“, рекао је Додик новинарима.

Он је изразио увјерење да ће веома брзо и остали млади брачни парови добити кључеве станова.

„Настојаћемо да осмислимо још неке ствари и наставићемо реализацију пројеката који су дио пронаталитетне политике. Ово треба да буде трајна акција у Добоју, али и у осталим локалним заједницама“, рекао је Додик.

Јеринић је нагласио да ће Добој наставити са реализацијом пројекта субвенционисања станова за младе брачне парове.

„У току је други позив за додјелу станова. Добој ће купити 100 станова за младе брачне парове, а конкурс ће бити редовно расписиван“, рекао је Јеринић.

Он је захвалио Додику, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и институцијама Српске за подршку у реализацији овог пројекта.

Давор Блесић који је добио кључеве стана захвалио је граду Добоју и институцијама Српске за помоћ младим брачним паровима.

„Ово је јасна порука да млади не треба да напуштају Добој“, рекао је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар