Federacija/BiH

Dodik donirao 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju

SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH:SVIMA SU NAM POTREBNI SARADNJA I OČUVANJE MIRA
  • Muftija banjalučki Nusret Abdibegović istakao je da je ukupan ambijent u Republici Srpskoj pozitivan: “Zahvalan sam srpskom članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika Srpske u Banjaluci izgraditi medresu

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik donirao je danas 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju i istakao da je Republika Srpska opredijeljena za mir, stabilnost, sloboda i jednaka prava za sve građane.

„Saradnja vjerskih zajednica u Doboju je dobra i nema razloga da ne bude nastavljena. Svima nama je potrebna dobra saradnja i da očuvamo mir i stabilnost“, rekao je Dodik novinarima u Doboju nakon što je posjetio Islamski centar u izgradnji u tom gradu.

On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo biti završena gradnja Islamskog centra.

„Zadovoljan sam napretkom u međusobnoj saradnji jer samo tako možemo da čuvamo naše načine života, mir i stabilnost“, ocijenio je Dodik.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je i grad Doboj pomogao izgradnju Islamskog centra.

„Siguran sam da će ovaj centar biti brzo završen na dobrobit svih građana. Ovo će biti edukativni centar, a dobar suživot je odlika Doboja, što ćemo i očuvati“, rekao je Jerinić.

Glavni dobojski imam Bajro Džafić zahvalio je Dodiku na uručenim sredstvima i podsjetio da je izgradnja centra počela 2015. godine.

„Zahvalan sam Dodiku i vlastima u Doboju na pomoći koju nam pružaju. Islamski centar biće na dobrobit svih građana“, rekao je Džafić.

Muftija banjalučki Nusret Abdibegović istakao je da je ukupan ambijent u Republici Srpskoj pozitivan.

„Zahvalan sam srpskom članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika Srpske u Banjaluci izgraditi medresu“, rekao je Abdibegović.

Uz Dodika i Jerinića, Islamski centar u izgradnji posjetio je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

U Doboju devet mladih bračnih parova dobilo ključeve stanova

  • Gradonačelnik Doboja Boris JERINIĆ: Nastavićemo sa realizacijom projekta subvencionisanja stanova za mlade bračne parove. U toku je drugi poziv za dodjelu stanova. Doboj će kupiti 100 stanova za mlade bračne parove, a konkurs će biti redovno raspisivan

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović uručili su danas u Doboju ključeve devet stanova mladim bračnim parovima.

Dodik je istakao da je ovo odlična akcija grada Doboja koja će biti nadograđena.

„Zahvalan sam Jeriniću, Petroviću i gradu Doboju koji su ovu ideju prihvatili“, rekao je Dodik novinarima.

On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo i ostali mladi bračni parovi dobiti ključeve stanova.

„Nastojaćemo da osmislimo još neke stvari i nastavićemo realizaciju projekata koji su dio pronatalitetne politike. Ovo treba da bude trajna akcija u Doboju, ali i u ostalim lokalnim zajednicama“, rekao je Dodik.

Jerinić je naglasio da će Doboj nastaviti sa realizacijom projekta subvencionisanja stanova za mlade bračne parove.

„U toku je drugi poziv za dodjelu stanova. Doboj će kupiti 100 stanova za mlade bračne parove, a konkurs će biti redovno raspisivan“, rekao je Jerinić.

On je zahvalio Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i institucijama Srpske za podršku u realizaciji ovog projekta.

Davor Blesić koji je dobio ključeve stana zahvalio je gradu Doboju i institucijama Srpske za pomoć mladim bračnim parovima.

„Ovo je jasna poruka da mladi ne treba da napuštaju Doboj“, rekao je on.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar