Federacija/BiH

Dodik: Epidemija nam je napravila značajne gubitke, ali ćemo brzo ući u fazu oporavka

„EPIDEMIJA JE JOŠ OZBILJNA – JEDINI NAČIN BORBE JE POŠTOVANJE PROPISANIH MJERA“
  • „Nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je jedini način borbe protiv virusa korona poštovanje propisanih mjera, te apelovao na građane da ih poštuju kako bi mogla da se spriječi dalja eskalacija epidemije.

Dodik je rekao da i zemlje koje uspijevaju da se izbore sa epidemijom nemaju nikakve druge mjere do ovih koje se promjenjuju i u Republici Srpskoj, ali da imaju veću disciplinu u njihovom sprovođenju.

„Mi nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno i pokušaćemo da apelima i ukazivanjima obezbijedimo njihovo poštivanje“, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Dodik je ukazao da nema zemlje na svijetu koja već ne osjeća značajne gubitke koje je pričinila pandemija virusa korona, a ozbiljne gubitke ima i Republika Srpska.

„Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke sa stanovišta izvora koje smo obezbijedili putem Međunarodnog monetarnog fonda, pa i evropskih fondova, i vjerujemo da ćemo moći brzo da uđemo u fazu oporavka“, rekao je Dodik i dodao da je zahvalan zdravstvenom osoblju koje je uložilo velike napore u borbi protiv virusa koja već previše dugo traje.

On je istakao da je Bijeljina u prvoj fazi imala odličnu borbu protiv virusa korona, a sada je u drugoj fazi i treba da se izbori sa tim.

„Mislim da uspjeh u borbi protiv virusa korona samo može biti zajednički, jer virus se ne prenosi sam, nego ga prenose ljudi. Ako oni imaju svijest o tome, mi ćemo se izboriti sa virusom, a ako nemaju moraćemo dalje da se borimo“, istakao je Dodik.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar