Федерација/БиХ

Додик: И пресуда поводом заставе БиХ показала да Уставни суд БиХ ради против Устава БиХ

„СРПСКА И СРБИ ЈОШ ЈЕДИНО ОЧЕКУЈУ ДА СУДИЈЕ УСТАВНОГ СУДА БиХ КРИВИЧНО ОДГОВАРАЈУ“
  • „Тај суд је одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Република Српска и Срби више немају шта да траже од Уставног суда БиХ осим да судије тог суда кривично одговарају за кршење Устава БиХ.

Додик је истакао да је Уставни суд БиХ од уставобранитеља, што му је уставна обавеза, одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше.

Замољен да прокоментарише одлуку Уставног суда да је Закон о измјенама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, у сагласности са Уставом БиХ, Додик је рекао да не постоји сагласност Предсједништва БиХ на заставу БиХ, што је прописано Уставом, те је стога иоле правно писменој особи јасно да Закон о застави БиХ није у складу са Уставом БиХ.

Подносећи апелацију нисам очекивао да Уставни суд БиХ заштити Устав, јер га ни до сада није штитио. Хтио сам да на очигледном примјеру покажем у које сврхе се у континуитету користи Уставни суд. И ова пресуда показује да Уставни суд БиХ ради против Устава БиХ и да су готово све пресуде противне Уставом и законом заштићеним интересима Републике Српске и српског народа“, нагласио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар