Федерација/БиХ

Додик: Инцко и даље окривљује мене, Српску и Хрвате – високи представници ће сахранити БиХ

ОН ОПРАВДАВА НАСИЉЕ НАД ДЕЈТОНСКИМ СПОРАЗУМОМ И ЊЕГОВО КРШЕЊЕ
  • „Валентин Инцко је огрезао у превари и лажи око стања у БиХ. То је човјек који прима 24.000 евра мјесечно плату да би лагао Савјету безбједности и ништа друго и не ради
  • „Европска унија у својих 14 препорука за БиХ тражи да се ријеши питање страних судија и регулише питање ОХР, док Инцко у свом извјештају инсистира на томе да остану судије Уставног суда и ОХР
  • Инцко је обични преварант и зато га и држе толике године зато што вара Савјет безбједности… Реализује концепцију која иде за тим да се у Савјету безбједности заокружи покушај да се као кривац наведе само Република Српска и Милорад Додик

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће високи представници сахранити БиХ, те да је посљедњи извјештај Валентина Инцка Савјету безбједности потпуно супротан чак и ономе што тражи ЕУ.

„Европска унија у својих 14 препорука за БиХ тражи да се ријеши питање страних судија и регулише питање ОХР-а, док Инцко у свом извјештају инсистира на томе да остану судије Уставног суда и ОХР, како би он могао да настави да прима својих 24.000 КМ, које неоправдано добија из фондова земаља које финансирају ОХР, а онда приписују да је то помоћ грађанима БиХ“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је рекао да ће Инцко данас још једном лагати у Савјету безбједности.

„Он је иначе огрезао у превари и лажи око стања у БиХ. То је човјек који прима 24.000 евра мјесечно плату да би лагао Савјету безбједности и ништа друго и не ради“, тврди Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да Инцко покушава да објасни и оправда политике насиља према Дејтонском мировном споразуму и његово кршење.

Додик сматра да Инцко покушава да и даље искључиво на Републику Српску и Хрвате у БиХ сваљује кривицу зато што не остварује политички концепт рушења Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ који су масовно вршили његови претходници и он.

Он је навео да је Инцко у Савјету безбједности у функцији искључиво Бошњака који састављају тај извјештај.

„Највећи број тврдњи из ранијих извјештаја изнесени су у медијима који се штампају у Сарајеву и у функцији су искључиво одржавања једне илузије о функционалној БиХ, коју они виде само и искључиво као централизацију. Никада нису покушали да направе БиХ функционалном на бази онога што пише у Дејтону, него су то масовно кршили и направили једну немогућу ситуацију“, рекао је Додик.

Он је навео да Инцко иде за тим да оправда неке раније политике умјесто да се јасно каже да су они креирали и финансирали правосуђе за које данас тврде да ништа не ваља.

„Прије неколико дана амбасадор Европске комисије је рекао да не добијају оно за шта дају паре. Како је могуће да они финансирају правосуђе и траже нешто да добију? Шта ми онда радимо, зашто онда наши буџети дају новац правосуђу?“, упитао је Додик.

Он је додао да иста та међународна заједница сада хоће да се мијења закон о Високом судском и тужилачком савјету, који су они истргли из уставног система и наметнули као антиуставно мјесто у БиХ.

„Наравно да нећемо гласати“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, све је то концепција која иде за тим да се у Савјету безбједности заокружи и зароби покушај да се као кривац наведе само Република Српска и Милорад Додик.

„То је превара. Инцко је обични преварант и зато га и држе толике године зато што вара Савјет безбједности“, додао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар