Федерација/БиХ

Додик: Инцко само спроводи муслиманску политику увијену у европске интеграције

„ТАЈ НЕИЗАБРАНИ СТРАНАЦ ЗА БИЈЕСНУ ПЛАТУ НЕ РАДИ НИШТА ЈОШ НАМ ГОВОРИ ЧИЈА ЈЕ НАША ИМОВИНА“
  • „Да је Инцко икада помислио да БиХ треба да се интегрише у ЕУ одступио би и пред Савјетом безбједности УН рекао да протекторати не могу бити дио ЕУ те да он својим одласком даје допринос просперитету БиХ. А он радије остаје и с времена на вријеме призове рат, не би ли што дуже остао ту, да да какав интервју, слаже понешто, тек толико да нас све подсјети да је међународна управа још ту. А ово није ни 1918. ни 1945. година“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је прошло 102 године од злочина које је починила Аустроугарска у Првом свјетском рату над Србима и 75 година од геноцида над Србима почињеног од усташког режима, који је био сателит фашистичке Њемачке, а Валентин Инцко још покушава да проводи исте политике над Србима на овом просторима, овога пута без оружја.

„Историја нам се очито понавља као фарса, када од међународног неизабраног странца слушамо шта је агенда, и то његова, чија је наша имовина или о одлукама Врховног суда БиХ, који не постоји“, рекао је Додик замољен да прокоментарише Инцкове наводе из интервјуа бечком „Стандарду“.

Додик је нагласио да Инцко не пропушта прилику да покаже и нама и свијету да он није у БиХ да би надгледао спровођење Дејтонског мировног споразума, што му је мандат из тог споразума, већ да би спроводио муслиманску политику, увијену у европске интеграције, што чак и не крије.

Да је икада помислио да БиХ треба да се интегрише у ЕУ, констатовао је српски члан Предсједништва, Инцко би одступио с тог мјеста и пред Савјетом безбједности УН рекао да протекторати не могу бити дио ЕУ и да он својим одласком даје допринос просперитету БиХ.

„Валентин Инцко радије остаје да за бијесну плату не ради ама баш ништа и с времена на вријеме призове рат, не би ли што дуже остао ту, да да какав интервју, слаже понешто, тек толико да нас све подсјети да је међународна управа још ту. А ово није ни 1918. ни 1945. година“, закључио је Додик.

Инцко је за бечки „Стандард“ рекао да се у БиХ „још води рат, без пушака“, те да „националисти и даље покушавају да унаприједе своје ратне циљеве“.

Он је навео да „државна имовина још није расподијељена“, и да је Милорад Додик изјавио да све што се налази на територији Рапублике Српске, припада Републици Српској, иако је, каже Инцко, „Врховни суд БиХ“ другачије одлучио.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар