Федерација/БиХ

Додик: Интерпол потврдио да нико није тражио и не тражи ни данас икону Светог Николе

„САДА СУ ОДЈЕДНОМ ПОСТАЛИ ДУШЕБРИЖНИЦИ ЉУДИ КОЈИ СУ СВЕ ВРИЈЕМЕ РАДИЛИ ПРОТИВ ВУЧИЋА“
  • „Прије три дана у БиХ је боравио украјински амбасадор Васиљ Кирилич који је рекао да немају доказе да је икона украјинска и да никада није била дио културног насљеђа, али их боли шти је дата Русима. Имате ситуацију да министар иностраних послова БиХ (Бисера Турковић) инсистира на томе“
  • Навео да против њега у тужилаштвима има више од 30 тужби: „Шта год проговорите одмах неко из Федерације БиХ упути тужбу. Неки дан сам добио обавјештење да је прекинута истрага јер сам некада у Гацку нешто рекао. Пријаву је тада поднио `Транспаренси интернешнал` који је међународа организација. Ко је та организација да одлучује о нашим животима? Живимо, нажалост, у таквој земљи“
  • Између мене и Вучића нема никаквог разилажења у погледу националних интереса и српства. А то што неко спекулише, не можемо ми да трчимо за тим причама… Прво се причало да је Додик и превише близак Вучићу, а сад одједном као да нешто ради против њега… Те спекулације очигледно праве они који су све вријеме оспоравали Вучића“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Београду да је Интерпол навео да нико не потражује икону Светог Николе, као што није била потраживана ни на дан доласка у Источно Сарајево министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова.

„Прије три дана у БиХ је боравио украјински амбасадор Васиљ Кирилич који је рекао да немају доказе да је икона украјинска и да никада није била дио културног насљеђа, али их боли шти је дата Русима. Имате ситуацију да министар иностраних послова БиХ (Бисера Турковић) инсистира на овоме, а у свакој другој држави би сви органи заштитили ову врсту приче, па и ако је грешка, извинили би се другој држави“, рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да постоје људи у БиХ, као што је Турковићева, који су све увели у правосудни процес.

„Ако нико икону не потражује, зашто се спроводи истрага и у чему је грешка? Шта је кривица, кога гањате и шта хоћете? Интерпол је рекао, а тај папир имамо, да икона на дан доласка Лаврова није потраживана, као што је ни сада нико не тражи“, додао је Додик.

Он је навео да против њега у тужилаштвима има више од 30 тужби.

„Шта год проговорите одмах неко из Федерације БиХ упути тужбу. Неки дан сам добио обавјештење да је прекинута истрага која се водила јер сам некада у Гацку нешто рекао. Пријаву је тада поднио `Транспаренси интернешнал` који је међународа организација. Ко је та организација да одлучује о нашим животима? Живимо, нажалост, у таквој земљи“, рекао је Додик. 

„Између мене и Вучића нема никаквог размимоилажења“

Оцијенио је да су људи који су све вријеме радили против Србије и њеног предсједника Александра Вучића сада постали душебрежници, те поручио да између њега и Вучића никаквог размимоилажења.

Додик је рекао да је то најобичнија спекулација, те поручио да никада неће престати да ради у корист онога што мисли да је српски национални интерес и српство.

„Мислим да међу нама нема никаквог разилажења у том погледу. А то што неко спекулише, не можемо ми да трчимо за тим причама“, рекао је Додик медијима из Републике Српске, након састанка са Вучићем у Београду са којим је, како је навео, разговарао и о медијским спекулацијама о њиховом наводном разлазу.

Он је подсјетио да се прво причало да је и превише близак Вучићу, а сад одједном као да нешто ради против њега, оцијенивши да те спекулације очигледно праве они који су све вријеме оспоравали Вучића.

Додик је навео да постоје људи који у свему виде неку своју прилику, те да њега у том погледу не интересују никакви бизнисмени из сјенке, никакав Дака (црногорски бизнисмен Миодраг Давидовић), нити може да промијени његове базичне ставове.

„Само они који су несигурни у себе могу да на бази тих спекулација евентуално мијењају политику“, нагласио је Додик.

Рекао је и да, поготово када медији у ФБиХ објаве информације те врсте, одмах значи да је спекулативно.

Он је додао да када разговара у Београду (са Вучићем), не мора да значи да се у свему слажу, што је Вучић неколико пута и говорио, али да се увијек договоре, и то је нешто што је веома јасно.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар