Федерација/БиХ

Додик: Изетбеговић је у Зеници постројавао војнике у униформама Армије БиХ

„ОСТАЈЕМ ПРИ СТАВУ ДА СЕ 12. МАЈ СЛАВИ У УНИФОРМАМА ВРС – БЕЗ ОБЗИРА НА БИЛО ЧИЈЕ НАМЈЕРЕ“
  • Морају да рачунају да је неприхватљиво условљавање у вези са МАП-ом или уласком у НАТО. Ми можемо да имамо годишњи споразум са НАТО-ом о активностима које ћемо заједно планирати и то није МАП и то није чланство у НАТО и то мора да усвоји Предсједништво БиХ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Сарајеву да постоји снимак бившег бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића који је у Зеници постројавао војнике у униформама Армије БиХ и да на то нико није реаговао.

„Надао сам се да ћу данас Жељку Комшићу рећи све што имам о његовој кривичној пријави, и жао ми је што се није појавио. Тако да нисам имао прилику па чекам сљедећу“, рекао је Додик, одговарајући на питања новинара о кривичној пријави коју је поднио Комшић против њега због најаве да ће на сљедећем обиљежавању 12. маја – Дана Војске Републике Српске један број припадника Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бити обучен у униформе Војске Српске.

Он је нагласио да остаје при својим ставовима о прослави 12. маја у униформама Војске Републике Српске, без обзира на било чије намјере.

Додик је навео да је могуће да наредне седмице буде одржан нови састанак о формирању власти на нивоу БиХ, истичући да је неприхватљиво условљавање у вези са Акционим планом за чланство (МАП) или уласком у НАТО.

„Морају да рачунају да ми немамо намјеру да било шта форсирамо. А и да је неприхватљиво условљавање у вези са МАП-ом или уласком у НАТО. Ми можемо да имамо годишњи споразум са НАТО-ом о активностима које ћемо заједно планирати и то није МАП и то није чланство у НАТО и то мора да усвоји Предсједништво БиХ“, рекао је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар