Главно Федерација/БиХ

Додик: Комшић се у Лондону не клања непријатељу БиХ Ешдауну у име Предсједништва Бих

„ПЕДИ ЕШДАУН ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ПРЕСТУПНИК КОЈИ СЕ ПОНАШАО У МАНИРУ НАЈГОРИХ ОКУПАТОРА“
  • Бивши високи представник се бавио и политичком корупцијом, па је из БиХ изнио значајну материјалну корист

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић присуствује обреду посвећеном некадашњем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну у Лондону у своје име, а не у име Предсједништва.

„Он тамо није у име Предсједништва БиХ, као што ни његова посјета Великој Британији није у име Предсједништва. Педи Ешдаун је овдје остао упамћен као међународни преступник, који је у свом мандату погазио све позитивне и домаће и међународне правне акте“, истакао је Додик, замољен да прокоментарише Комшићево учешће на служби организованој у знак сјећања на Ешдауна који је умро у децембру прошле године.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је, захваљујући Ешдауновим активностима које су биле у маниру најгорих окупатора који су упамћени, БиХ данас далеко од нормалне заједнице.

„Одлазећи из БиХ, за собом је оставио десетине и стотине људи и њихових породица којима су због његових накарадних и неправних одлука погажена основна људска права. Оставио је Дејтонски споразум на чијој је девастацији максимално радио, а бавећи се политичком корупцијом из БиХ је изнио значајну материјалну корист“, рекао је Додик.

Ако је БиХ имала непријатеља у својој послијератној историји, истакао је Додик, онда је то био Педи Ешдаун.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар