Федерација/БиХ

Додик: Комшићев наступ је доказ да Бошњаци ни након 26 година нису изашли из рата

„У САРАЈЕВУ ЈОШ НИСУ ОДУСТАЛИ ОД РАТНИХ ЦИЉЕВА У ИМЕ КОЈИХ СУ ПОКУШАЛИ ДА СРБЕ ОБЕСПРАВЕ“
  • „Он као резервни бошњачки члан Предсједништва Србе поистовјећује са нацистима, намеће им колективну кривицу за индивидулане злочине, тражи измјену Устава по питању Сребренице и још нам одузима право да говоримо
  • Комшић је симбол  1. марта, јер 26 година од завршетка рата он на превару врши функцију хрватског члана Предсједништва, а да га нису бирали Хрвати. Мислим да и Хрвати на 1. март гледају из друге перспективе, јер они данас доживљавају оно што су првенствено Бошњаци спремили за Србе 1. марта прије 29 година

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је 1. март 1992. у ствари био први пуцањ у БиХ, а све што је услиједило била је посљедица чињенице да се покушало са обесправљивањем једног од три равноправна народа у БиХ.

Додик је истакао да инсистирањем на 1. марту као тзв. дану независности БиХ Бошњаци настављају операцију коју су започели 1. марта 1992. убиством српског свата и спаљивањем српске заставе, а то је одузимање права српског народа у БиХ и његово протјеривање.

„У том свјетлу видим и данашњу изјаву Жељка Комшића коме су папири меморијалног центра послужили да на дневни ред стави своју политичку агенду као резервни бошњачки члан Предсједништва у којој Србе поистовјећује са нацистима, намеће им колективну кривицу за индивидулане злочине, тражи измјену Устава по питању Сребренице и још нам одузима право да говоримо“, истакао је Додик.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ оцијенио је да је данашњи наступ Жељка Комшића доказ да Бошњаци ни 26 година од завршетка рата нису изашли из рата, да нису одустали од ратних циљева и да немају намјеру да воде дијалог са онима који такође полажу право на БиХ.

Додик је констатовао да је Комшићев политички живот посљедица управо тог 1. марта, када су Срби прегласани и нападнути.

„Комшић је симбол тог 1. марта, јер 26 година од завршетка рата он на превару врши функцију хрватског члана Предсједништва, а да га нису бирали Хрвати. Мислим да и Хрвати данас на тај 1. март гледају из друге перспективе, јер они данас доживљавају оно што су првенствено Бошњаци спремили за Србе 1. марта прије 29 година“, нагласио је Додик.

У Федерацији БиХ данас се обиљежава „дан независности“, а у Републици Српској 1. март је синоним за нелегитимни референдум одржан уз противљење српског народа, на брутално убиство српског свата, рањавање православног свештеника и паљење српске заставе на сарајевској Башчаршији, као и на то да су убице остале некажњене.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар