Федерација/БиХ

Додик: Немамо никакав план за дестабилизацију, нека се Еуфор појача и за 5000 људи!

НИСМО СЕПАРАТИСТИ, АЛИ МОРАМО ДА СЕ ЗАШТИТИМО ОД ВЕЛИКОБОШЊАЧКОГ НАЦИОНАЛИЗМА
  • „То ће више служити за неку политичку игру или неку другу врсту поруке. То је безначајно. Ми немамо никакав план за никакву дестабилизацију, али имамо план да се политички боримо даље за наша права предвиђена Уставом БиХ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нема ништа против да Еуфор доведе више од 500 људи у БиХ, да Република Српска нема никакав план за дестабилизацију.

Нека доведу 1.000, могу да доведе 5.000 људи али то више служи за неку политичку игру или неку другу врсту поруке. То је безначајно. Ми немамо никакав план за никакву дестабилизацију, али имамо план да се политички боримо даље за наша права предвиђена Уставом БиХ“, рекао је Додик новинарима у Српцу.

Он је навео да Предсједништво БиХ нема обавезу да расправља о трупама Еуфора у БиХ, то је аранжман раније направљен, те да у вези са тим не треба правити неку галаму.

Додик је појаснио да су странци учинили све да имају аранжмане који не морају да призивају одлуке локалних, институција БиХ.

Он је напоменуо да су јуче неки у Сарајеву „развезли“ причу о томе како је наводно Република Српска у току јучерашњег дана требало да прогласи независност па су се сви узнемирили, сви су устали раније него претходних дана.

Ми смо имали сасвим нормалан дан оптерећен информацијама које смо добијали са страна“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да план Републике Српске није да се бави питањима било какве сецесије.

Пошто им је то јасно, онда све што ми радимо проглашавају сецесијом, а кулминирало је причом како ми то овдје нешто предузимамо, а ништа није предузето“, рекао је Додик.

Додик: Нисмо сепаратисти, имамо обавезу да се заштитимо уставом

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да у Републици Српској нису сепаратисти већ да имају обавезу да се заштите од великобошњачког националнизма.

„Нисмо сепрататисти, али имамо обавезу да се уставом заштитимо од великобошњачког национализма и радикализма“, изјавио је Додик коментаришући медијске спекулације да Република Српска жели да искористи ситуацију у Украјини и „прогласи независност“.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска добро стоји и да не види изазове који би могли, што се тиче унутрашњих процеса, да угрозе такво стање.

Додик је рекао да у Републици Српској покушавају да науче или да разумију оно што се глобално дешава.

Он је додао да свијет очигледно није исти, да је драматично промијењен, не само овим сукобом у Украјини него иначе дешавањима у посљедњих неколико година.

„Република Српска добро стоји. Њена институционална, економска и социјална сфера апсолутно су стабилни, не видимо изазове који би могли, што се тиче унутрашњих процеса, угрозити такво једно стање“, рекао је Додик новинарима у Српцу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар