Федерација/БиХ

Додик обавијестио чланице УН да је Комшић у Њујорку у приватној посјети – да не представља БиХ

ОЦИЈЕНИО ДА ЊЕГОВ ОДЛАЗАК БЕЗ ОДЛУКЕ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ПОКАЗУЈЕ У КАКВОМ ЈЕ БиХ ХАОСУ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: „Пошто видим да се говори о могућности да се он обрати, то говори да се генерални секретар УН, ако се то деси, упетљао у распад БиХ, јер игнорише Устав и Пословник о раду Предсједништва БиХ
  • На сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ сходно одлукама Народне скупштине Српске није било представника из Републике Српске

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва Жељко Комшић је самовољно је отишао у Њујорк на сједницу Генералне скупштине УН и тај његов поступак показује да у БиХ влада хаос, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На конференцији за новинаре у Бањалуци рекао је и да Предсједништво није донијело одлуку о слању делегације БиХ на сједницу ГС УН.

Комшић је у Њујорку у приватној посјети и одбацујем сваку могућност да у УН представља БиХ – рекао је Додик.

Додао је да у делегацији нема Срба.

– Нико из мог кабинета није отишао у Њујорк. Комшић није озбиљан политичар, да јесте – поштовао би одлуке, овако иде сам без икаквих инструкција из Предсједништва БиХ – поручио је Додик .

Он је рекао да су све чланице УН добиле његово писмо у коме се наводи да Комшић не представља ставове БиХ.

– Пошто видим да се говори о могућности да се он обрати, то говори да се генерални секретар УН, ако се то деси, упетљао у распад БиХ, јер игнорише Устав и Пословник о раду Предсједништва БиХ – рекао је Додик.

Према Додиковим ријечима, кад постоји одлука Предсједништва БиХ, онда трошкове путовања сноси Предсједништво БиХ, а кад иде само један члан трошкове сноси његов кабинет.

– У овом случају, трошкове сноси кабинет, што доказује моју тврдњу да није било одлуке Предсједништва БиХ – навео је Додик.

Додик је истакао да Комшићев потез говори колико је драматична ситуација у Предсједништву и у самој БиХ.

Жељко Комшић отпутовао у Њујорк на 76. засједање Генералне скупштине УН.

Додик је, иначе, изјавио да на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није било представника из Републике Српске, сходно одлукама Народне скупштине Српске.

– Није никаква блокада у питању већ спровођење одлука Народне скупштине Републике Српске, а у доношењу ових одлука учествовале су све парламентарне партије у Републици Српској – додао је Додик, коментаришући неучествовање Срба на данашњој сједници Представничког дома.

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је данас у Сарајеву, а српски представници, као што је то и најављено, нису присутни у сали.

Отварајући сједницу, предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић рекао је да је присутно 29 посланика и да постоји кворум за рад и одлучивање.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар