Федерација/БиХ

Додик: Они који су ми поклонили породичну икону треба да објасне њено поријекло

УПОЗОРИО: РС КАО ПОТПИСНИЦА АНЕКСА 10 ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА НЕ ПРИХВАТА ДОЛАЗАК НОВОГ „ИНЦКА“

Фото: СРНА

  • „Прије ће Република Српска бити независна дрзава него што ће БиХ наметнути своје одлуке РС“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће икону коју је добио јавно вратити онима који су му је поклонили, а да су медији у ФБиХ направили конструкцију на основу које је амбасадор Украјине затражио информације о истој.

Он је истакао да је упитању породична икона, а не имовина Украјине, те да Украјина није ни послала захтјев у вези с њом.

Додао је да они који су му је поклонили треба да објасне њено поријекло.

Рекао је да је лажна афера с иконом скренула пажњу са скандала који су Џаферовић и Комсић направили одбивши да се сретну са Сергејом Лавровом.

Министарство иностраних послова РФ вратило је икону која је поклоњена Сергеју Лаврову у БиХ, шефу руске дипломатије, током посјете Босни и Херцеговини, ради појашњења њеног поријекла.

Додик је током данашње конференције за новинаре рекао да РС као потписница Анкеса 10 Дејтонског споразума не прихвата долазак новог високог представника и да ће прије РС бити независна дрзава него што ће БиХ наметнути своје одлуке РС.

Нагласио је да је Бањалука српски град и да ће тако и остати, а да је Џо Бајден направио грешку када је подржао америчку одлуку да се успостави БиХ умјесто да су креирали три независне државе. 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар