Федерација/БиХ

Додик Палмеру: Радим само оно о чему је говорио Доналд Трамп у Уједињеним нацијама

НЕ БИ РЕКАО ШТО ЈЕ РЕКАО ДА СЕ ДРЖАО ЗАКЛЕТВЕ „ГОВОРИЋУ ИСТИНУ И САМО ИСТИНУ“
  • Поводом тврдње Метју Палмера  у Сенату САД да је „Милорад Додик главна препрека која блокира све што би довело до напретка“, указао: Палмерово свједочење пред Сенатом није истинито, јер да јесте морао би да каже члановима Сената због чега САД, или било ко други са стране, морају да врше притисак да се у БиХ формира власт кад је формирање власти након демократских избора уобичајена процедура у свакој држави
  • Да је само рекао истину због чега БиХ годину након избора нема власт, не вјерујем да би му ико у Сенату повјеровао да један човјек, један народ, једна Република могу да буду препрека било чему, а најмање напретку. Напредак Републике Српске и БиХ, колико се напредак односи на Српску, у нашем је интересу, а не примарно у интересу САД, Русије, Турске или било које друге велесиле

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да специјални представник САД за западни Балкан Метју Палмер наставља праксу својих претходника из Стејт дипартмента извјештавајући Сенат о догађајима у БиХ, по већ уходаној матрици, без идентификовања стварних проблема и одговорних за те проблеме.

„Метју Палмер пред Сенатом сигурно не би могао изговорити чувену реченицу, коју свједоци пред америчким правосуђем изговарају, а она каже – говорићу истину, само истину и ништа осим истине, а потом изговорити све што је изговорио”, рекао је Додик Срни замољен да прокометарише свједочење Палмера пред америчким Сенатом гдје је изнио став да је „Милорад Додик главна препрека која блокира све што би довело до напретка”.

Српски члан Предсједништва БиХ је истакао да Палмерово свједочење пред Сенатом није истинито, јер да јесте морао би да каже члановима Сената због чега САД или било ко други са стране морају да врше притисак да се формира власт, када је формирање власти након демократских избора уобичајена процедура у свакој држави.

„Да је само рекао истину због чега БиХ годину након избора нема власт, не вјерујем да би му ико у Сенату повјеровао да један човјек, један народ, једна Република могу да буду препрека било чему, а најмање напретку. Напредак Републике Српске и БиХ, колико се напредак односи на Српску, у нашем је интересу, а не примарно у интересу САД, Русије, Турске или било које друге велесиле”, поручио је Додик.

Ако Метју Палмер не жели да чује шта легално изабрани представници народа у БиХ говоре, нагласио је Додик, штета што он не слуша свог предсједника који, не тако давно, рече да будућност припада сувереним и независним нацијама, које штите своје грађане, поштују своје сусједе и разлике које сваку земљу чине посебном и јединственом.

„Ја не радим ништа више од овога што је рекао амерички предсједник Доналд Трамп”, навео је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар