Федерација/БиХ

Додик: PIC није имао снаге да оцијени да је иницијатива СДА антидејтонска – то је његов фијаско

„ОПЕТ СУ ПОКУШАЛИ ДА СВЕ АКТЕРЕ У БиХ СТАВЕ У ИСТИ РАНГ – ТО ЈЕ И НЕКОРЕКТНО“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је за Срну да Управни одбор Савјета за спровођење мира (PIC/ПИК) није имао снаге да данас каже да је најављена иницијатива СДА пред Уставним судом БиХ за оспоравање назива Република Српска андидејтонска већ је покушао да у исти ранг стави све актере у БиХ, што се на овом питању не може учинити.

„Ово је потпуни фијаско и самог ПИК-а, имајући у виду чињеницу да су Руси затражили засједање о једној теми, а да се арогантном већином других дошло до постављања на дневни ред и неких других питања која нису била у самој иницијативи. То је било некоректно“, истакао је Додик у телефонској изјави из Брисела.

Он каже да се, у сваком случају, видјело да они у ПИК-у покушавају да релативизују то питање.

„Ријеч је о класичном антидејтонском приступу СДА, али, наравно, ПИК није имао снагу да каже да је то тако. Нисам ни очекивао ништа више“, навео је Додик.

У заједничкој изјави, коју није подржала Руска Федерација, амбасадори Управног одбора ПИК-а позвали су све стране у БиХ да се уздрже од потеза и реторике који позивају на подјеле, те да се конструктивно укључе у формирање власти на свим нивоима, да би земља кренула напријед.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар