Федерација/БиХ

Додик: Политички симулант Шаровић има више има више разумјевања за Алијиног сина него за Српску и Србију

«ОН УРУШАВА САМОПОУЗДАЊЕ И СЛОБОДАРСКИ ДУХ СРПСКЕ, АЛИ И БРАТСКЕ СРБИЈЕ»
  • Милорад ДОДИК: Дезинформисање јавности и издајништво Шаровића, које је давно препознато у нашем народу, неће моћи да прође упркос његовим менторима изван Републике Српске и пријатељима из федералног Сарајева који би заједно са њим да прекрајају и разграђују Републику Српску
  • Мирко ШАРОВИЋ: Један од актера посљедње кризе у БиХ је и Додик, који је кренуо у авантуристичке походе само да би опстао на власти и сачувао свој прљави капитал, не водећи рачуна ни о РС, ни о српском народу, а камоли о Србији. Наша порука Додику јесте да он није РС и што прије оде с политичке сцене то боље и РС и српском народ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да пред предсједника Србије Александра Вучића јуче није био стављен никакав његов захтјев ни молба да он рјешава кризу у БиХ, „како лидер СДС-а Мирко Шаровић дезинформише јавност“, већ је ријеч о међусобном информисању и консултацијама.

-Политички симулант Мирко Шаровић, који годинама симулира политичку писменост и знање, коментаришући састанак са предсједником Србије, по ко зна који пут је показао своју политичку неписменост, али и да има више разумјевања за политичко Сарајево и Алијиног сина него за Републику Српску и Србију које чини један народ – рекао је за Додик, реагујући на јучерашњу изјаву Шаровића, која је услиједила послије састанка српског члана Предсједништва БиХ са Вучићем у Београду.

Додик је истакао да „дезинформисање јавности и издајништво Шаровића, које је давно препознато у нашем народу, неће моћи да прође упркос његовим менторима изван Републике Српске и пријатељима из федералног Сарајева који би заједно са њим да прекрајају и разграђују Републику Српску“.

– Са напола извађеним политичким зубима, те оптужбе без покрића на рачун Републике Српске и Србије, чији су се представници састали јуче у Београду, пошто смо један народ, више подсјећају на бапске приче него на памет и мудрост моћних политичара – нагласио је Додик.

Он је додао да «Шаровић готово свакодневно, па тако и јуче након састанка са Вучићем, својим изјавама показује да би да урушава самопоуздање и слободарских дух Републике Српске, али и Србије као братске земље“.

– Кад се већ бави политиком, морао би знати да би било какав атак на Републику Српску био фаталан по све Србе – рекао је Додик.

Он је додао да је „Шаровић једини политичар из Републике Српске који по узору на Бакира Изетбеговића и сарајевску политичку чаршију, загађује јавни дискурс помињањем рата, при чему тобоже позива на одговорност“.

– То је крајње лицемјерно, подмукло и љигаво. Као што је љигава и свјесно пласирана његова лаж о продаји „Електропривреде Републике Српске“ у моменту када су се Бакир Изетбеговић и Андреј Пленковић, договорили о покушају заустављања пројекта „Горњи хоризонти“. Шаровић добро зна да нема никакве приватизације „Електропривреде Републике Српске“ већ да је ријеч о њеном реструктуирању да би ефикасније функционисала – нагласио је Додик.

Он је рекао да је општепознато да је управо у вријеме када је он био предсједник Републике Српске 20 одсто овог предузећа постало приватно.

– Очигледно да је Шаровић, са свим својим изјавама, попут оне јучерашње, показао да није аутентични српски представник чим не разумије поруке са јучерашњег састанка мене и Вучића. Изгледа да Шаровића једино добро разумије његов политички пајтос Бакир Изетбеговић – закључио је Додик.

Шаровић је јуче изјавио да је „Додик, а на шта смо и указивали, довео Српску у тешку ситуацију“.

– Очито је у тешку ситуацију довео и Србију, чији предсједник Александар Вучић уз све проблеме и изазове који стоје пред нашом матицом мора да рјешава кризу коју је Додик закухао у БиХ и угрозио РС и њене институције – истакао је лидер СДС-а, коментаришући поруке са састанка предсједника Србије Александра Вучића и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у Београду.

Додао је да су „посљедњих мјесеци, као и раније, упозоравали  Додика да политика конфликта коју он проводи Српску води у амбис и да из криза које се продукују излази све слабија и са све више непријатеља“.

Тврди да су из „СДС-а врло јасно, и то језиком разума, упозоравали Додика да се коцка са ентитетом РС и њеним институцијама, које он уништава, злоупотребљавајући и законодавну и извршну власт и у РС и БиХ“.

– Један од актера посљедње кризе у БиХ је и Додик, који је кренуо у авантуристичке походе само да би опстао на власти и сачувао свој прљави капитал, не водећи рачуна ни о РС, ни о српском народу, а камоли о Србији. Наша порука Додику јесте да он није РС и што прије оде с политичке сцене то боље и РС и српском народ – поручио је Шаровић.

1 коментар

  • Шта Срби мисле о Додику и Шаровићу, најбоље показују избори где Шаровић и његови истомишљеници катастрофално губе подршку свог народа. Ко иоле познаје Шаровића од раније,приметиће да је тотално други човек у односу на оног којег затворише због афере око „ОРЛА“!Интересантно је и да су оптужнице на рачун Додика идентичне наших вековних непријатеља и тзв опозиције!

Кликни овде да поставиш коментар