Федерација/БиХ

Додик послије разговора са Милером: Цијена руског гаса за Српску остаје иста

НАГЛАСИО: ДОГОВОРЕНО ЈЕ ДА `МАПА ПУТА` ЗА ГАСОВОД ИСПОД ДРИНЕ БУДЕ ГОТОВА ЗА 2 МЈЕСЕЦА
  • Упозорио: „Уколико сарајевске институције наставе блокирати изградњу гасовода према Републици Српској, предузећемо мјере. Неоправдано је да то блокирају. Ако наставе блокирати, онда ћемо и ми блокирати остале пројекте који су важни за БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након састанка у Санкт Петербургу са предсједником Управног одбора „Гаспрома“ Алексејом Милером да ће цијена гаса за Републику Српску остати иста.

Додик је истакао да је договорено да мапа пута за нови гасовод испод Дрине буде завршена за два мјесеца.

Он је за РТРС изјавио да ће Република Српска инсистирати у заједничким институцијама БиХ да се пројекат реализује и да ће то бити услов за одобрење осталих пројеката.

– Уколико сарајевске институције наставе блокирати изградњу гасовода према Републици Српској, предузећемо мјере – рекао је Додик.

Напомиње да се 10 година не може ријешити питање проласка гасовода испод Дрине.

– Неоправдано је да то блокирају сарајевске институције. Ако они наставе блокирати, онда ћемо и ми блокирати остале пројекте који су важни за БиХ – рекао је Додик након састанка у Санкт Петербургу.

Нагласио је да су блокаде Сарајева политичке природе.

– Инсистираћу ма томе да се ово питање ријеши – додао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је јуче у Санкт Петербургу разговарао са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровом, а говорио је и на Међународном економском форуму на којем учествују државници из 70 земаља.

Додик је раније рекао да ће данас у Санкт Петербургу разговарати са руским предсједником Русије Владимиром Путином о важним економским, али и политичким темама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар