Федерација/БиХ

Додик: Позивамо САД да се окану слијепе подршке Бошњацима, пријетњи и застрашивања

„ПАЛМЕРОВА РЕАКЦИЈА ЈЕ НАСТАВАК АМЕРИЧКЕ ПОЛИТИКЕ КОЈА ПРАВИ ПРОБЛЕМЕ“
  • „Умјесто да су енергију и вољу утрошили за тражење рјешења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година пријетили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промјене приступ проблему“
  • „Нека озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт… Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је реакција замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмера одраз континуитета америчке политике у БиХ, која пријетњама Србима и отвореном подршком Бошњацима мисли да може да ријеши проблем у БиХ.

„Од потписивања Дејтонског споразума до данас кажњено је, смијењено, утамничено и дисциплиновано више стотина Срба, и као што видите – проблем није нестао. Нису нестали ни Срби ни Република Српска, како су неки прижељкивали, нити је нестала наша потреба да живимо као сав нормалан свијет“, рекао је Додик замољен да прокоментарише пријетње Палмера званичницима Српске.

Он је нагласио да је БиХ заробљена од стране максималистичких и деструктивних захтјева бошњачких политичара, које некритички подржавају и међународни представници.

„Умјесто да су енергију и вољу утрошили за тражење рјешења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година пријетили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промјене приступ проблему. Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ“, истакао је Додик.

Он је рекао да ће Република Српска наставити да се у миру, свим правним и политичким средствима, бори за своја Уставом загарантована права, без обзира шта о томе говоре поједини међународни званичници.

„Позивамо их још једном да напусте слијепу подршку бошњачким политичким циљевима, да се окану пријетњи и застрашивања, да коначно заузму објективан приступ и суоче се са дубином проблема у БиХ, коме су, свјесно или несвјесно, и сами кумовали. И да озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт“, поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар