Федерација/БиХ

Додик: Прилагодићу се – по препорукама МУП Српске – потребама појачане безбједности

МУП СРПСКЕ ПОДИГАО ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВАБиХ НА НАЈВИШИ НИВО
  • Често чујем да ме неко жели угрозити. Разумијем да је то због мојих ставова везаних за одбрану Републике Српске и резултат атмосфере која се направила у БиХ коју су генерисали муслимани и њихови политички представници, а прије свега опозиција оличена у ПДП-у и њиховим првацима
  • „Странцима су стално сугерисали како треба да се склони Додик, како је ово диктатура, режим, што ништа није тачно. Не може да буде ни диктатура, а ни режим ако сте у позицији да немате војску, да немате обавјештајне службе, судове, да нема репрекусија било које врсте

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик за РТРС је рекао поводом информација о могућој угрожености њега и његове породице, да ако га чува МУП Српске, осјећа се безбједним.

– Све информације које сам добио долазе од стране МУП-а. Поштујем изворе које су они предочили. Са неколико страна је достављена идентична информација о мојој могућој угрожености. У наредним данима пратићу на који начин се развија та активност – истакао је Додик.

Каже да ће се у складу са препорукама МУП-а прилагодити потребама појачане безбједности.

– Често чујем да ме неко жели угрозити. Разумијем да је то због мојих ставова везаних за одбрану Републике Српске и резултат атмосфере која се направила у БиХ коју су генерисали муслимани и њихови политички представници, а прије свега опозиција оличена у ПДП-у и њиховим првацима – рекао је Додик.

Он је указао да је то атмосфера у којој су они странцима стално сугерисали како треба да се склони Додик, како је ово диктатура, режим, што, како је рекао, ништа није тачно.

– Не може да буде ни диктатура, а ни режим ако сте у позицији да немате војску, да немате обавјештајне службе, судове, да немате репрекусију било које врсте – рекао је Додик.

Да је то режим, диктатура, Додик је упитао одакле њима могућност да тако слободно и необавезно говоре неистине широм свијета?

Он је навео да се из њихових изјава, гдје год су били, види да су охрабривали Нијемце, Британце, Американце, обећавајући да ће учинити све када они наводно дођу на власт да нормализују Републику Српску која ће с њима сарађивати.

– То значи, ко с њима сарађује нема Републике Српске. И то је разлика између нас – рекао је Додик и додао да је припрема урађена.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигло обезбјеђење на највиши ниво, саопштено је јутрос из МУП-а Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар