Федерација/БиХ

Додик: Радончић је био одличан министар – да ли је довођење Пакистанаца у БиХ политика СДА?

УПОЗОРИО ДА ЈЕ СЕЛМО ЦИКОТИЋ БИО ТЕНДЕНЦИОЗНО ЛОШ ПРЕМА СРБИМА И РС И ДА ГА МОЖДА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ
  • „Фахрудин Радончић је својом оставком показао да постоје структуре у оквиру званичних институција које се мигрантском кризом баве на шпекулативан начин. Више од 3.000 Пакистанаца добило је лажне визе за улазак у БиХ. То је, како смо обавијештени као чланови Предсједништва, званична политка СДА и он најбоље разоткрива ту причу око мигрантске ситуације и то се треба рашчистити“

СРПСКИ члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да постоји могућност да СНСД не подржи именовања Селме Цикотића на позицију министра безбједности БиХ.

Говорећи у емисији Newsroom на телевизији Н1, Додик је похвалио бившег министра безбједности Фахрудина Радончића казавши да је био одличан у свом послу.

Додао је да је он „својом оставком показао да постоје структуре у оквиру званичних институција које се мигрантском кризом баве на шпекулативан начин“, те поновио да је више од 3.000 Пакистанаца добило лажне визе за улазак у БиХ.

„То је како смо обавијештени као чланови Предсједништва званична политка СДА и он најбоље разоткрива ту причу око мигрантске ситуације и то се треба рашчистити. Не желимо да ниједан наш човјек има проблем и нећемо дозволити мигрнатима да направе проблем. Ово је питање сигурности и дугорочног позиционирања. Имали смо Радончића који је радио добро посао, али није био подржан од бошњачке компоненте. Имали смо одличног министра који није могао да ради, нису дали да ради. Ако се жели довести било ко ко ће бити у функцији политика које је напао Радончић, онда смо против тих. Селмо Цикотић се није показао коректним, у његовим извјештајима је био веома теденциозно лош према Србима и Републици Српској. Тиме се провлачи могућност да не дамо подршку. Сама СДА је направила проблем оспоравајући кандидате који долазе из другог народа“, рекао је Додик.

Истакао је да је потребно одблокирати именовања за РАК, СИПА и друге институције па ће онда и они подржати остало.

„Када би се бирало ко коме одговара – никада не бисмо изабрали никога, Бисеру (Турковић, министра иностраних послова БиХ) не би прихватили Срби, а Бошњаци неке из спрског народа. Неопходан је компромис, али он не може бити у корист једног народа или партије, у овом случају СДА. Ми смо у фази неповјерења откако БиХ постоји по дејтонским принципима“, казао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар