Федерација/БиХ

Додик: Резолуција Скупштине Црне Горе о Сребреници – акт непријатељства према Српској и Србима

ЂУКАНОВИЋ ЈЕ УЧЕСНИК ДОГАЂАЈА ДЕВЕДЕСЕТИХ, АЛИ – ШТА ЋЕ ДРУГИМ ПАРТИЈАМА СРАМНА РЕЗОЛУЦИЈА?
  •  Милорад ДОДИК: „Ми ћемо знати како да се односимо према њима. Штета је што је дио већине, који је и српским гласовима ушао у парламент Црне Горе попустио пред притисцима и уцјенама и на такав начин се обрачунао са Србима и Републиком Српском. Било би много боље да су истине ради, будућности ради и нових генерација ради погледали извјештај који је сачинила Независна комисија на челу са Гидеоном Грајфом о Сребреници и одредили се о томе

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да су парламентарне политичке партије које су у Скупштини Црне Горе усвојиле Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници испољиле отворени акт непријатељства према Републици Српској и Србима.

– Ми ћемо знати како да се односимо према њима. Штета је што је дио већине, који је и српским гласовима ушао у парламент Црне Горе попустио пред притисцима и уцјенама и на такав начин се обрачунао са Србима и Републиком Српском.

Било би много боље да су истине ради, будућности ради и нових генерација ради погледали извјештај који је сачинила Независна комисија на челу са Гидеоном Грајфом о Сребреници и одредили се о томе – истакао је Додик замољен да прокоментарише усвајање Резолуције о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници у Скупштини Црне Горе.

Додик је нагласио да је Скупштина Црне Горе синоћ на мала врата увела и вербални деликт у државу која се вијековима дичила слободарством.

– Ако Парламентарна скупштина БиХ није усвојила један такав акт поставља се питање шта је то мотивисало Црну Гору да се о томе одређује, посебно ако је ријеч о трагичним догађајима који немају везе са Црном Гором. Ако је ДПС-у прорадила савјест, јер је њен лидер учесник ратних дешавања 90-их, није јасно шта је друге политичке партије у Црној Гори руководило за једну срамну резолуцију каква је синоћ усвојена у црногорском парламенту – рекао је Додик.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Резолуција, између осталог, подразумијева да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака.

Текст резолуције предвидио је и да 11. јул буде проглашен Даном сјећања на жртве Сребренице, да се афирмише мир и стабилност и да се позову јавне институције да истраже ратне злочине.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар