Федерација/БиХ

Додик: Шмит се лажно представља као високи представник – он то није

ЊЕМАЦ БИ ДА У СВОЈЕ РУКЕ УЗМЕ И ОНО НА ШТА СЕ НИЈЕ УСУЂИВАО НИ ПЕДИ ЕШДАУН
  • У интервјуу „Новостима“ поставио питање; „Какве везе има високи представника са питањем Изборног закона или са питањима начина одлучивањима или уставним позицијама! То су глупости, чак ни Ешдаун није улазио у то, па сад долази Шмит да нам након толико времена улази у то. Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ!»

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се Кристијан Шмит лажно представља као високи представник, јер он то није.

“Оно што Шмит овдје промовише као своју агенду апсолутно није у надлежности високог представника, што говори о томе да само треба имати појачану сумњу и неприхватање таквог лика.

– Видим да се Кристијан Шмит расипа неким оптимизимом и покушава да наметне агенду коју само он има о себи. Оно што Шмит најављује то није била улога високог представника у БиХ ни у прошлости”, истакао је Додик у интервјуу за београдске “Вечерње новости” који ће бити објављен сутра.

Додик је упитао – какве везе има високи представник са питањем Изборног закона или да се бави питањима начина одлучивањима или уставним позицијама?!

«То су глупости, чак ни Педи Ешдаун није улазио у то, па сад долази Шмит да нам након толико времена улази у то. Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ. Европски пут је увијек био власништво домаћих политичких снага. Они игноришу озбиљне напретке овдје који су урађени и стално све држе проблематичним, јер ако каже да је стање добро – онда је бесмислено да постоји”, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар