Федерација/БиХ

Додик: Срамотно је како Изетбеговић покушава да Србе подмити јасеновачким амандманом

„МИ НЕ ТРАЖИМО ДА СЕ КАЖЊАВАЈУ ОНИ КОЈИ ОСПОРАВАЈУ ПОЛА МИЛИОНА СРПСКИХ ЖРТАВА У ЈАСЕНОВЦУ“
  • „И понижавајући је то покушај трговине стратиштима, изједначавања злочина, као и кориштења највећег стратишта српског народа икада у приземне политичке сврхе. Он би да у тај амандман стане пола милиона убијених Срба не би ли ми прихватили да се на неким другим мјестима дешавало шта се није дешавало. Срамота, па и ако је од Изетбеговића”
  • “Јадно је што је и на тренутак помислио да Јасеновац може бити предмет било каквих политичких разговора или преговора! То што тргује Сребреницом, за то нека му суде у ФБиХ”

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је скандалозан и понижавајући, и са људског и са политичког становишта, приједлог Бакира Изетбеговића да се у “закону о забрани негирања геноцида у Сребреници”, који је наметнуо Валентин Инцко, уграде и амандмани који би се односили на злочин у Јасеновцу.

Понижавајући је, јер је то покушај трговине стратиштима, изједначавања злочина, као и кориштења највећег стратишта српског народа икада у приземне политичке сврхе. Изетбеговић би да нас подмити амандманом у који би требало да стане пола милиона убијених Срба не би ли ми прихватили да се на неким другим мјестима дешавало шта се није дешавало. Срамота, па и ако је од Изетбеговића”, нагласио је Додик за Срну.

Замољен да прокоментарише Изетбеговићев приједлог да се у “закон о забрани негирања геноцида дода Јасенавац”, Додик је поручио да Србима није потребан закон да би сви знали шта се десило у Јасеновцу.

“Ми не тражимо да се ико кажњава ако доведе у питање пола милиона српских жртава у Јасеновцу и око њега. Ми законима не утврђујемо историјске чињенице. Јасеновац нама није средство за националну хомогенизацију. То стратиште је за Србе изнад свих приземних интереса и ствари”, истакао је Додик.

Он је констатовао да је жалосно што Изетбеговић није схватио да Срби неће да тргују са правом на слободу изражавања, мишљења, и да више не прихватају наметнута рјешења.

“Јадно је што је и на тренутак помислио да Јасеновац може бити предмет било каквих политичких разговора или преговора! То што тргује Сребреницом, о томе нека му суде у ФБиХ”, нагласио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар