Федерација/БиХ

Додик: Српска неће дозволити да политичко Сарајево угрожава њене кадрове

МИЛАН ТЕГЕЛТИЈА ИМА ПРОБЛЕМЕ ЈЕР НИЈЕ ПОСЛУШАН СДА И „МЕЂУНАРОДНОМ ФАКТОРУ“
  • БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примјењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемјерно залаже за владавину права… Представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да Република Српска неће дозволити да се њен кадар подвргава противуставним, противзаконитим и бруталним угрожавањима њихове сигурности од политичког Сарајева, уз благослов једног дијела међународне заједнице и ОХР-а.

Додик је истакао да у погледу бруталних незаконитих атака на предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ (ВСТС) Милана Тегелтију као кадра из Републике Српске у заједничким институцијама, који није послушан политикама СДА и међународног фактора, имамо прилику да видимо праву слику БиХ.

„БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примјењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемјерно залаже за владавину права“, изјавио је Додик Срни замољен да прокоментарише сталне нападе на предсједника ВСТС-а.

Додик је нагласио да је потпуно невјероватно да се предсједник ВСТС-а, као неко ко је на челу правосудног система без икаквог правног основа или судске наредбе, континуирано, системски и незаконито прати, снима, прислушкује с циљем монтирања неких садржаја који служе за то да се он уклони са позиције, јер не одговара неким политикама.

Српски члан Предсједништва БиХ је упитао шта онда тек раде њима, политичким представницима Републике Српске који обављају функције у Сарајеву.

То показује сав бесмисао БиХ као државе, а посебно бесмисао БиХ као неке правне државе у којој се поштује Устав и закони“, нагласио је Додик, додавши да представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав.

Указао је да има доста сличних снимака и да је јавна сцена потпуно загађена.

Све је то ствар правосуђа, тужилаштва и осталих институција и вјерујем да ће успјети да врате повјерење које су изгубили у јавности“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

По његовим ријечима, апсолутно неприхватљиво да високопозиционирани људи користе такве ствари и упражњавају такав вокабулар.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар