Федерација/БиХ

Додик: Српска неће у НАТО, а ФБиХ – ако мисли да тамо може баз нас – нека иде у НАТО

ОДРЕАГОВАО НА ИЗЈАВУ ПОЏИЋА ДА ЈЕ БиХ „У АКЦИОНОМ ПЛАНУ ЗА ЧЛАНСТВО У НАТО“
  • Подсјетио да се у декларацији НАТО-а са посљедњег самита наводи да су Грузија, Украјина и неке друге земље у процесу интеграције са НАТО, а да је БиХ у процесу сарадње, а не интеграција. Па позвао да се већ једном престане са таквим тезама јер „нема НАТО“: „Ако они мисле да могу да иду у НАТО, нека дође на одлучивање па ћете видјети да од тога нема ништа. Ми остајемо привржени војној неутралности

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска остаје привржена војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донијела.

Ми смо имали храбрости да ту декларацију донесемо, и ми званичници из Републике Српске потпуно усклађено дјелујемо управо на тој декларацији Народне скупштине“, рекао је Додик новинарима у Бијељини, одговарајући на питање о ставу министра одбране БиХ Сифета Поџића да је БиХ у Акционом плану за чланство у НАТО, што је посљедња степеница за пуноправно чланство.

Додик је истакао да постоји декларација НАТО-а са посљедњег самита у којој се каже да су Грузија, Украјина и неке друге земље у процесу интеграције са НАТО, а да је БиХ у процесу сарадње, а не интеграција.

Ако БиХ може да уђе, или Федерација БиХ у НАТО, нека уђе сутра па да видимо како ће без нас“, рекао је Додик.

Он је поручио да се престане већ једном са таквим тезама, јер „нема НАТО“.

Ако они мисле да могу да иду у НАТО, нека дође на одлучивање па ћете видјети да од тога нема ништа. Ми остајемо привржени војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донијела“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, они за потребе своје јавности причају једну причу, а постоји папир који каже да се чланство у НАТО не прејудицира.

Значи: не ради се ништа са тим циљем. То је превод, буквалан превод. А оно што они говоре, ја разумијем да они то хоће па нека иду ако могу да иду, ми нећемо“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар