Федерација/БиХ

Додик: Српска у дефиле укључила своје легалне структуре, а Сарајево и да мобилише „Зелене беретке“

„НАША ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ НИЈЕ БИЛА СУПРОТНА НИ УСТАВУ БиХ НИ ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ“
  • Покушаји да се убије историјска чињеница да је Република Српска настала у миру, прије грађанског рата у БиХ, осуђени су на неуспјех, јер такво фалсификовање историје не може проћи. Показали су то и грађани Републике Српске који су на достојанствен начин, пјесмом, не вријеђајући било кога, прославили Дан Републике

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Република Српска достојанствено обиљежила свој дан, а у том обиљежавању учешће су узеле легалне и легитимне формације и организације Републике Српске.

На молбу Срне да прокоментарише најаву муслиманске паравојне организације Зелене беретке, која окупља добровољце с почетка грађанског рата у БиХ, да су се због стања у БиХ и сцена истих као 1991. и 1992. године одлучили за пријем нових чланова, Додик је рекао да за разлику од ФБиХ у којој радикални елементи позивају на ревитализацију паравојних јединица из прошлог рата, попут „Зелених беретки“, Република Српска је свој дан и своје дјеловање прославила у славу мира и постојања Српске, што није супротно ни Уставу ни Дејтонском мировном споразуму.

Покушаји да се убије историјска чињеница да је Република Српска настала у миру, прије грађанског рата у БиХ, осуђени су на неуспјех, јер такво фалсификовање историје не може проћи. Показали су то и грађани Републике Српске који су на достојанствен начин, пјесмом, не вријеђајући било кога, прославили Дан Републике“, истакао је Додик.

Он је рекао то што је један празник постао разлог за позив на мобилизацију „Зелених беретки“ и других муслиманских паравојски, хистерију политичара или оних који то покушавају да буду, није питање за нас који у миру користимо своја права.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар