Федерација/БиХ

Додик: Стављамо ван снаге Ешдаунов закон – БиХ нема шта да одлучује о имовини ентитета

„БиХ НЕМА ПРАВО НА ИМОВИНУ – ОХР И ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК НЕ ПОСТОЈЕ“
  • „Предложио сам да два ентитета и Брчко дистрикт направе споразум и потврде сагласност да имовина која се налази на простору једног ентитета припада том ентитету, оном другом друго, дистрикт припада Брчко дистрикту и ето то је рјешење

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да БиХ нема шта да одлучује о имовини ентитета и најавио стављање ван снаге закона Педија Ешдауона о забрани располагања имовином и њено увођење као имовине Републике Српске.

„Ми ћемо десетог донијети одлуку да ставимо ван снаге Ешдаунов закон о забрани располагања имовином и ставићемо обавезу да се та имовина ефектно уведе као имовина Републике Српске“, рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Он је додао да то право признаје и другом ентитету, као и да не прихвата да се руши Устав БиХ и да се то ставља на ниво БиХ.

Сада сам предложио да два ентитета и Брчко дистрикт направе споразум и потврде сагласност да имовина која се налази на простору једног ентитета припада том ентитету, оном другом друго, дистрикт припада Брчко дистрикту и ето, то је рјешење“, додао је Додик.

Он је поновио да право на имовину припада ентитетима, те да је Уставни суд БиХ оскрнавио Устав узимајући право да одлучи о томе шта је мериторно, то је апсолутно неприхватљиво.

Указао је да је та прича о имовини дио једне стратегије, централизације у БиХ, унитаризације.

Парламентарна скупштина БиХ се не зове случајно тако, то није класичан парламент и не може он одлучивати о томе. БиХ нема право на имовину“, рекао је Додик, те поновио и да ОХР и високи представник не постоје.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар