Федерација/БиХ

Додик: Странци нам 25 година говоре да је Дрина граница, а она је за нас, Србе, кичма

„КИЧМА УВИЈЕК НЕШТО НОСИ, А ДРИНА НОСИ ЈЕДИНСТВО СРПСКЕ И СРБИЈЕ“
  • „Неки моћници говоре да имају право да отимају Косово од Србије, а нама у Републици Српској кажу да не смијемо да говоримо о томе и да кажемо да је БиХ наша домовина. Моја отаџбина су Република Српска и Србија и тако је за 99 одсто Срба који живе на овим просторима“
  • Србима са Косова и Метохије поручио да је Република Српска и њихова кућа, гдје ће увијек бити дочекани на најбољи начин:  „Увијек ћемо бити ту да подијелимо искуства у борби, јер је наша борба слична. Та борба мора да буде дуготрајна и упорна и посвећена циљу“
  • Предсједник општине Зубин Поток Срђан ВУЛОВИЋ: „Србија је све јача и моћнија и уздамо у њу, али је јединство оно што је потребно да се сви Срби изборе за своју слободу“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Градишци да су срце и мисли Срба из Републике Српске увијек упрени према сународницима, посебно оним на Косову и Метохији који су дискриминисани, не само од Албанаца, већ и међународне заједнице.

Додик је, након обиљежавања 26 година од егзодуса Срба из Западне Славоније, којем је присуствовао предсједник општине Зубин Поток Срђан Вуловић, истакао да је међународна заједница на Косову и Метохији скројила један оквир који није примјеран за Србе, њихов идентитет и слободу.

„Тако су покушавали и овдје у Републици Српској. Када су је морали признати по Дејтону, 25 година су Републику Српску покушавали направити празном љуштуром у којој она не би имала никакву снагу. Увијек су нам говорили да је Дрина граница, а за нас Србе овдје – она је кичма. Да би била кичма мора да има нешто што носи, а Дрина носи јединство Републике Српске и Србије“, рекао је Додик.

Он је указао да Дрина само формално служи Бошњацима да онемогуће да се ураде заједнички пројекти, али и истакао да ће и то проћи.

„А, та кичма ће ојачати и носити све оно што јесте окупљено око Срба, нашег идентитета и слободе“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је ће Република Српска увијек помоћи Србе на Косову и Метохији, које неки стално покушавају да отму од Србије.

„Неки моћници су рекли да они имају право на то, а онда нама у Републици Српској кажу да не смијемо да говоримо о томе и да кажемо да је БиХ наша домовина. Моја отаџбина су Република Српска и Србија и тако је за 99 одсто Срба који живе на овим просторима“, поручо је Додик.

Додик је поручио Србима са Косова и Метохије да је Република Српска и њихова кућа, гдје ће увијек бити дочекани на најбољи начин.

„Увијек ћемо бити ту да подијелимо искуства у борби, јер је наша борба слична. Та борба мора да буде дуготрајна и упорна и посвећена циљу“, каже Додик.

Вуловић је истакао да су Срби на Косову и Метохији посљедњи дио српског народа који још живи у неслободи и бори се за голи живот, своју дјецу, школе и манастире.

„Кад год треба – ви сте уз нас и наш узор и пример како треба да се бори за слободу за коју ми још не знамо“, поручио је Вуловић.

Он је нагласио да је Србија све јача и моћнија и да се уздају у њу, али да је јединство оно што је потребно да се сви Срби изборе за своју слободу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар