Федерација/БиХ

Додик сутра са Ердоганом, сусрете Комшића и Џаферовића са Ескобаром назвао „убодом комарца“

НАГЛАСИО: „УБИЈЕЂЕН САМ ДА ЈЕ ТУРСКИ ПРЕДСЈЕДНИК ДОСАД ДОБИЈАО ЈЕДНОСТРАНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О БиХ“
  • „Увјерен сам да је Ердоган човјек који не жели да ради ништа на терет других народа у БиХ и у том погледу видим простор за разговор
  • „Састанци Комшића и Џаферовића са Ескобаром били безначајни. Састанак који се чекао у БиХ је мој састанак са Ескобаром који је био – сусрет џинова
  • Ескобар је стари познаник, боравио је у БиХ у вријеме мог првог премијерског мандата. Затекао сам истог, амбициозног човјека, посвећеног свом послу и жељи да оствари циљеве своје владе. Али, исто тако вјерујем да сам га увјерио да сам и ја исти. Желим да обезбиједим право Републике Српске и заштиту српског народа 

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да сутра одлази у Анкару гдје ће о ситуацији у БиХ разговарати са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

– Убијеђен сам да је Ердоган досад добијао погрешне и једностране информације о стању у БиХ – истакао је Додик.

Истакао је да је увјерен да је Ердоган човјек који не жели да ради ништа на терет других народа у БиХ и у том погледу видим простор за разговор.

Додик је подсјетио на иницијативу да се одржи заједнички састанак представника три народа у БиХ са предсједницима Турске, Србије и Хрватске, која је потекла од хрватског предсједника Зорана Милановића.

На ту иницијативу, подсјетио је, није пристао лидер СДА Бакир Изетбеговић.

Додик је оцијенио да су састанци Комшића и Џаферовића са Ескобаром били безначајни.

– Састанак који се чекао у БиХ је мој састанак са Ескобаром. Састанак са Комшићем и Џаферовићем је убод комарца. Састанак мене и Ескобара је сусрет џинова – казао је Додик.

Додик је изразио увјерење да су састанци друга два члана Предсједништва са Ескобаром само „покривалица, те да је у центру пажње био његов разговор са овим дипломатом.

– То је све било периферно. То су биле флоскуле. Нити они имају шта да кажу, нити било шта да чују – рекао је Додик и оцијенио да је са Ескобаром имао „мушки састанак“.

Додик је навео да је Ескобар његов стари познаник и да је боравио у БиХ у вријеме његовог првог мандата на функцији премијера Српске од 1998. до 2001. године.

– Ми смо имали прилику да се добро упознамо. Затекао сам истог, амбициозног човјека, посвећеног свом послу и жељи да оствари циљеве своје владе. Али, исто тако вјерујем да сам га увјерио да сам и ја исти. Желим да обезбиједим право Републике Српске, заштиту српског народа и да то не буде на штету било ког народа на овим просторима – нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар