Federacija/BiH

Dodik: Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir

„MORAMO SE OKUPITI OKO ZAHTJEVA DA EŠDAUNOVE ODLUKE BUDU PONIŠTENE“
  • „Ešdaun je, dok je boravio u BiH, kupio kuću od muslimanskog generala za 100.000 KM, a kada je odlazio prodao je za dva miliona KM. To je klasična korupcija i plaćanje za usluge koje je Ešdaun činio u BiH“

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da BiH može živjeti samo ukoliko se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu, dok će u suprotnom biće zemlja „po volji međunarodnih kriminalaca kakav je bio i nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun“.

Dodik je istakao da sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da „brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste“.

„Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir“, rekao je novinarima Dodik.

On je ponovio da je Ešdaun svojevremeno došao u BiH, sa namjerom da lobira za muslimansku stranu i da je dobro što sada na vidjelo izlaze dokumenti o njegovim nečasnim radnjama.

„On je bio zlotvor koji je zloupotrijebio međunarodno pravo. Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne smije prestati i moramo se okupiti oko ovoga“, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je Ešdaun, dok je boravio u BiH, kupio kuću od muslimanskog generala za 100.000 KM, a kada je odlazio prodao je za dva miliona KM.

„Ovdje je riječ o klasičnoj korupciji i plaćanju za usluge koje je Ešdaun činio u BiH“, ociejnio je Dodik.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar