Федерација/БиХ

Додик: Турковић је све учинила да разбије политику у БиХ на парампарчад

НАГЛАСИО: ЗАТО НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА МИРНО ДОЧЕКА КРАЈ МАНДАТА МИНИСТРА СПОЉНИХ ПОСЛОВА
  • Лажно се представљала у име БиХ, ходала по свијету и лагала о ситуацији у БиХ, то је сасвим било довољно да се покрене оваква нека иницијатива… Муслимани ће све учинити да је заштите, то ми знамо, тешко да би на крају ико могао да да позитивне оцјене о њеном раду и сами политички муслимани у Сарајеву, ако су објективни, морају да виде да је она ту урушила све
  • „Петровачка цеста није нешто што је измишљено него је конкретан догађај који се десио, тачног датума са тачном идентификацијом оних који су бомбардовали, митраљирали колону недужних цивила, поготово што су то урадили изван територије Хрватске и они морају да одговарају. То је злочин који има казну за злочинце, ја вјерујем да ће то тако бити“

БИСЕРА Турковић је жена која је све учинила да разбије политику у БиХ на парапарчад скоро да не можеш више да је окупиш и не заслужује да мирно дочека крај мандата, рекао је за српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик коментаришући иницијативу за смјену министра спољних послова БиХ Бисере Турковић.

– Зато смо договорили у оквиру СНСД-а и ХДЗ-а која заједнички подразумијева ту иницијативу која подразумијева захтјев Предсједавајућег Савјета министара да покрену њену смјену што вјерујем да ће он учинити јер има довољно гласова потребних за њену смјену у Савјету министара, а то даље иде на Представнички дом и Дом народа – рекао је Додик за АТВ.

Додик истиче да би о томе требало оба дома да гласају.

– Муслимани ће све учинити да је заштите, то ми знамо, тешко да би на крају ико могао да да позитивне оцјене о њеном раду и сами политички муслимани у Сарајеву, ако су објективни, морају да виде да је она ту урушила све, да је довела до тога да нема консензуса – каже Додик.

Додик наводи да можда неколико њених партијских колега из СДА подржавају такво нешто, али је у суштини срушила сву ту политику.

– Лажно се представљала у име БиХ, ходала по свијету и лагала о ситуацији у БиХ, то је сасвим било довољно да се покрене оваква нека иницијатива, и раније је било неких тих иницијатива, али овај пут се иде у формализацију таквог једног приступа – рекао је Додик.

На коментар хрватског предсједника Зорана Милановића да то што Србија подиже оптужнице за злочине на Петровачкој цести би могло да наруши односе између Србије и Хрвата у БиХ, Додик каже да се десио злочин на Петровачкој цести, да су тамо убијени цивили и дјеца.

– То је неко конкретно извршио, дошло је до идентификације да су то урадили неки пилоти по наређењу, то треба да утврди Суд и сасвим је било нормално и очекивати да ће једног дана процесуирати такав један злочин јер може само да појача повјерење, а не да разбије повјерење – рекао је Додик.

Додик каже да борба за правдом и кажњавање оних који су починили такав један злочин на Петровачкој цести апсолутно треба да буде заједничко свима и Србима и Хрватима.

– То је једини начин на који ће моћи да се тако једнако ако негдје постоји да није нешто процесуирано или нешто урађено, да је такав један сличан злочин направљен од стране Срба над Хрватима исто га треба процесуирати – рекао је Додик и додао.

Додик истиче да Петровачка цеста није нешто што је измишљено него је конкретан догађај који се десио, тачног датума са тачном идентификацијом оних који су бомбардовали, митраљирали колону недужних цивила, поготово што су то урадили изван територије Хрватске и они морају да одговарају.

– То је злочин који има казну за злочинце, ја вјерујем да ће то тако бити – јасан је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар